Habib Nurmagomedov (©AFP)
Habib Nurmagomedov (©AFP)

U ime oca: Habib se vraća!

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.07.20. | 11:52

Nurmagomedov najverovatnije brani UFC šampionski pojas 19. septembra u Abu Dabiju

Zadesila je krajem juna velika nesreća porodicu aktuelnog UFC šampiona u lakoj kategoriji, Habiba Nurmagomedova, kada su zbog virusa korona ostali bez "glave". Otac šampiona, Abdulmanap je nakon velike, višenedeljne borbe sa virusom korona posustao i ostavio sinu u amanet da širi njegov legat.

A njegov najveći legat je upravo Habib koji će se, u nameri da ispoštuje očevu želju, uskoro vratiti u oktagon. Detalji su uglavnom poznati, pošto se zna da će to biti u Abu Dabiju i to na UFC 253 koji je planiran za 19. septembar. Ako sve naravno protekne kako se očekuje.

Izabrane vesti

"Niko ne požuruje Habiba, on je naš šampion i tako će ostati. Pojas ga čeka i Abu Dabi. Zasad je datum njegovog povratka u oktagon 19. septembar, ali ništa još nije određeno", izjavio je prvi čovek najprestižnije MMA organizacije Dena Vajt.

Habib i Abdulmanap u poseti Putinu (©AFP arhiva)Habib i Abdulmanap u poseti Putinu (©AFP arhiva)

Protivnik superšampionu iz Dagestana će biti Amerikanac Džastin Gejdži koji je savladao, pomalo i nečekivano sunarodnika Tonija Fergusona i tako dobio priliku, kao privremeni prvak lake kategorije u odsustvu Nurmagomedova usledkarantina, pošto je Dagestan jako bio pogođen pandemijom Kovida 19 da se odmeri sa pravim šampionom. Naravno, kada ovaj bude spreman. 


tagovi

Habib NurmagomedovUFCmmaborilačke veštineborilački sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara