Aleksandar Gmitrović u napadu (©MN Press)
Aleksandar Gmitrović u napadu (©MN Press)

U prvenstvu im ne ide, u Kupu ne staju: Aleksandar Gmitrović odveo Mladi radnik u polufinale

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.23. | 21:47

Ribnica eliminisana posle samo tri seta

Trenutno Mladom radniku ništa ne polazi za rukom u prvenstvu Srbije (skor 0-5), ali partijama u Kupu sigurno da u Požarevcu mogu da budu zadovoljni.

Iako uloga favorita nije bila na njihovoj strani, večeras su uspeli da eliminišu Ribnicu u Kraljevu i to posle samo tri seta - 3:0 (25:22, 25:16, 25:22).

Izabrane vesti

Posao su završili za 64 minuta, a najveće zasluge za trijumf idu na adresu Aleksandra Gmitrovića. Nekadašnji odbojkaš Crvene zvezde večeras je sijao, bio je nezaustavljiv i skupio je 24 poena (napad 34-22, 65 odsto).

Po osam poena poena upisali su Darko Savić, Jovan Perović i Lazar Stević. U poraženom taboru najbolji je bio Mladen Bojović sa 16 poena, pratio ga je Ivan Todorović sa deset.

Mladi radnik se pridružio ekipama Vojvodine i Radničkog, koje su danas nešto ranije prošle u polufinale. Čeka se još samo jedan tim, koji će biti poznat 15. novembra uveče kada će na crtu izaći Partizan i Spartak iz Subotice u dvorani "Master".

Polufinalne utakmice u konkurenciji odbojkaša odigraće se 6. i 27. decembra. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svakog meča pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni zlatni set, koji određuje konačnog pobednika polufinala.

ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

Vojvodina - Crvena zvezda 3:0

Radnički - Takovo 3:0

Ribnica - Mladi radnik 0:3

15. novembar

18.30: Partizan - Spartak Subotica



tagovi

OK RibnicaOK Mladi Radnikkup srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara