Vaterpolisti Srbije i stručni štab (©European Water Polo Championship 2024)
Vaterpolisti Srbije i stručni štab (©European Water Polo Championship 2024)

U Tokiju za zlato, u Zagrebu borba za peto mesto: Razočarani i Delfini i Grci

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 14:41

Neće biti pitanje kvaliteta, nego motivacije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Zagreba)

Na Olimpijskim igrama u Tokiju igrali su Srbija i Grčka za zlato, a u Zagrebu će za peto mesto. Još preciznije za ulazak u borbu za njega na Evropskom vaterpolo prvenstvu. Razočarani su i jedni i drugi. Delfini su propustili dobru šansu da povežu dva velika turnira na kojima će igrati polufinale, a tim Teodorosa Vlahosa, koji je bio u najužem krugu favorita za uspon na evropski tron, nije pokazao ništa.

Izabrane vesti

Tokom čitavog kontinentalnog šampionata Grci su odigrali tek jedno dobro poluvreme – prvo protiv Hrvatske. I totalno se ugasili. Kao da je neko pritisnuo prekidač. U nastavku nisu postojali u napadu, igrali su ispod svakog nivoa i u grupnoj fazi. U silaznoj su putanji.

Neće biti pitanje kvaliteta, nego motivacije. Ko više bude grizao, taj će i otići u borbu za peto mesto, a tamo će ga čekati pobednik duela između Crne Gore i Rumunije. Ipak, ni jednima ni drugima neće biti jednostavno da iz memorije izbrišu četvrtfinalne utakmice.

“Poraz kao poraz nas sve boli, pogotovo što je u četvrtfinalu. Teško je smoći snage da se igra od petog do osmog mesta. Nije za pohvaliti se, ali imali smo iskustva sa takvim utakmicama. Pokušaćemo da ih iskoristimo kako bismo se što bolje pripremili za Svetsko prvenstvo”, rekao je centar Nemanja Vico i nastavio:

“Osvnuo bih se na utakmicu sa Mađarskom, želeli smo puno, ušli sa srcem. Nadam se da ćemo izvući pouke iz tog poraza, možda sledeći put bude i sreća na našoj strani i da će u budućnosti biti bolje”.

Spletom okolnosti srpski vaterpolisti su unapred radili pripremu meča sa Grčkom, ali se nisu nadali da će do duela doći u razigravanju.

“Mi smo manje-više grčku ekipu spremali, jer smo u jednom momentu mislili da će nam zapasti u četvrtfinalu. Imamo taktičke varijante za njih. Biće teška utakmica na psihološkom planu. Oni su umorni, a i mi smo. I psihički i fizički”, zaključio je Nemanja Vico.

Grčka je najveće razočaranje Evropskog prvenstva, jer došla je u najjačem sastavu i kao svetski viceprvak. Srbija je, pak, prvi put zaigrala sa najboljima koje ima. Kakve rezultate će u budućnosti ovaj tim prviti – ostaje da se vidi. Najbolje što sada može je peto mesto.

“Moramo kako znamo i umemo da pronađemo snagu posle ovog nesrećnog poraza, jer će nam ove utakmice dosta značiti za Svetsko prvenstvo, tako da moramo da je pronaćemo koliko god da smo nesrećni umorni, tužni… Grčka je fenomenalna ekipa, ali su u jako lošoj formi na Evropskom prvenstvu, što je iznenađujuće. Bili su jedan od favorita za prvo mesto, međutim, ništa nisu pokazali i to je rezultiralo porazom od Hrvatske u četvrtfinalu. U silaznoj su putanji i treba to da iskoristimo”, podvukao je golman Radoslav Filipović.



tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija GrčkeNemanja VicoRadoslav Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara