Rukometaši Srbije (©Reuters)
Rukometaši Srbije (©Reuters)

Uoči žreba u Kelnu: Samo ne Španija

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 08:43

Naši rukometaši danas dobijaju rivala u majskom baražu za Svetsko prvenstvo u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj 2025. godine

Gol Nemanje Grbovića, pivotmena Crna Gore, u poslednjim trenucima meča u Minhenu na Evropskom prvenstvu za pobedu Lavova, mogao bi skupo da košta reprezentaciju Srbije. Poljuljani posle debakla na šampionatu Starog kontinenta i poslednjeg mesta u Grupi C, naši rukometaši pred današnji žreb baraža u Kelnu za Svetsko prvenstvo u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj 2025. godini biće u drugom, slabijem šeširu.

Već se zna potencijalnih 11 rivala, a sigurno najozbijnija reprezentacija sa kojom bi mogli da se sastanemo u maju, 8. i 9, odnosno u revanšu tri dana kasnije je Španija koja je takođe doživela krah na EP u Nemačkoj i takođe je završila takmičenje u prvoj fazi. To je, međutim, prvi kiks posle nekoliko godina kada je Furija bila redovni učesnik polufinala velikih takmičenja.

Izabrane vesti

Osim čete Đordija Ribere, potencijalni protivnici su: Mađarska, Slovenija, Portugalija, Holandija, Austrija, Island, Poljska, Češka, Crna Gora i Makedonija. Čini se da bi nam komšije, Makedonci i Crnogorci, kao i Česi i Austrijanci, bili najbolje solucije. Pre dve godine Orlovi su eliminisali favorizovanu Sloveniju na Svetskom prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj 2023.

Plasman na šampionat planete su već izborili Hrvatska, Danska i Norveška kao domaćini, kao i tri selekcije po plasmanu na EP, a to su Francuska, Švedska i Nemačka, polufinalisti iz Lankses arene u Kelnu.

Nedelja, 17.45: (2,95) Francuska (8,50) Danska (1,55)

Srbija je ostala bez selektora posle razlaza sa Tonijem Đeronom. U toku su razgovori sa kandidatima, a dva imena su u opticaju, stretezi Vojvodine i Metaloplastike Boris Rojević i Vladan Matić. Pre baraža za SP, Orlove čeka u martu EHF nedelja, prvo okupljanje sa novim komilarom. U tom termini su kvalilfikacije za Olimpijske igre u Parizu, a nas neće bit tamo zbog tek 19. mesta na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeEHF EURO 2024SP u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara