Uroš Kovačević (©MN Press)
Uroš Kovačević (©MN Press)

Uroš Kovačević: Nije mi se više igralo, odbojka mi bila kao posao, ali sad se strast vratila

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.07.22. | 08:30

Srpski odbojkaš posle propuštene Lige nacija, ponovo u reprezentaciji Srbije

Sunčane naočare na očima, banana u rukama, osmeh na licu... Stigao je na Banjicu i Uroš Kovačević. Već dugo važan adut u našem timu, propustio je prvo takmičenje u godini, ali za drugo je motivisan kao nikad pre.

Moglo je odmah da se primeti veliko zadovoljstvo što je ponovo sa reprezentativnim drugovima. Iskusni primač servisa je odmah objasnio kakav je plan imao za ovu godinu...

Izabrane vesti

"Dogovorio sam se još pre moje povrede sa selektorom da neću igrati Ligu nacija, jer mi je odmor bio neophodan. Uz to sam se i povredio na poslednjoj utakmici u Poljskoj kad smo igrali ligu. Tako da sam se stvarno odmorio i uželeo odbojke posle mnogo vremena", ispričao je na startu izlaganja za Mozzart Sport Uroš Kovačević.

Dok su njegovi saigrači igrali Ligu nacija, on je punio baterije za najvažnije takmičenje ove godine - Svetsko prvenstvo koje se igra u Poljskoj.

"Prijalo mi je da se pomerim od lopte. Sad mi nedostaje... Baš tu želju sam hteo da imam, da osetim da mi nedostaje odbojka. Već 15 godina nisam znao ni za odmor. Više mi se nije igralo, bila mi je odbojka kao posao, a ne strast kao ranije. Sad mi se strast vratila, pa jedva čekam Svetsko prvenstvo".

Kompletna Uroševa karijera isprepletena je sa trenerskim putem Igora Kolakovića.

"Meni mnogo znači što je Igor ponovo tu. Ja sam otišao u Poljsku zbog njega, on je mene dok sam još bio mali odveo u Sloveniju. Otvorio mi je neka vrata, koja deci u tim godinama ne bi bila otvorena. Beskrajno sam mu zahvalan... On je jedan od najboljih stručnjaka na svetu. Njegov povratak ne znači samo meni, nego i svim momcima jer nam je svaki trening prelep kada radimo sa njim".

Kovačevića ne brine 11. mesto iz Lig nacija, ubeđen je da bi Srbija bila na Fajnal ejtu - samo da je to bio glavni cilj reprezentacije. A ovako...

"Mi da smo na prvi vikend išli sa postavom koja je igrala drugi i treći, verujem da bismo pobedili i prošli dalje. Iako su momci odigrali vrhunski, možda smo tad propustili šansu za sve četiri pobede, ili eventualno tri. Ali, tako se pogodilo. Sigurno da je cilj bio da se u Ligi nacija mladi igrači afirmišu u nacionalnom dresu, da pokažu na velikoj sceni šta mogu. Stvarno su se pokazali od prvog do poslednjeg i to treba da znači nama, a ne samo odlazak na Fajnal ejt. Da smo hteli, mi bismo svakako prošli".

Iza Uroša je uspešna sezona u poljskoj Aluron Varti. Sarađivao je sa Kolakovićem, igrao po potrebi i na drugim pozicijama, kad se sve sabere - potpuno je uživao, pa ne čudi što je produžio ugovor.

"Bila je super sezona, obezbedili smo Ligu šampiona, uzeli medalju, igrao sam u nekom trenutku i dizača. Turbulentno je bilo, povredili se dizači, prvi put mi se to desilo u karijeri. Onda sam ja morao da odigram - jednu utakmicu smo pobedili, a izgubili tri. Sve u svemu, presrećan sam stvarno kako je sve izgledalo", zaključio je Kovačević.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeUroš Kovačevićsvetsko prvenstvo za odbojkaše 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara