(© CEV)
(© CEV)

Uroš Kovačević nije uspeo: Osvojio 12 poena, dobio meč, ali Varta ispala iz Lige šampiona

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.02.23. | 20:31

Zaksa na megdanu Trentinu u četvrtfinalu Lige šampiona

Misija – neuspela. Bila je teška, sa malim šansama za uspeh, pa je Aluron Varta završila takmičenje u ovosezonskom izdanju Lige šampiona u baražu vrednom plasmana u čertvrtfinale.

Tim za koji igra kapiten reprezenatcije Srbije, Uroš Kovačević, slavio je u revanšu nad moćnom Zaksom (3:2), međutim, zbog poraza u prvom meču i činjenica da je na gostijućem terenu izgubio dva seta okončao je takmičenje.

Izabrane vesti

Veliki korak Zaksa je napravila pre sedam dana kad je dobila 3:0, što je značilo da je među osam najboljih timova Evrope vode dva dobijena sata. Na svom parketu je posao obavila tako što je povela 2:1 i suštinski tu rešila dilemu ko će na megdan Trentinu, za koji igraju Srećko Lisinac i Marko Podraščanin.

Aluron Varti za utehu ostaje da je dobila meč (26:28, 25:21, 23:25, 25:19, 15:11) i da u prvenstvu bolje stoji od Zakse, koja brani duplu krunu u Poljskoj.

U pobedničkom sastavu ove srede Kovačević je bio jedan od najboljih, osvoio je 12 poena, jedan manje od Davida Konarskog, dok je za Zaksu Aleksander Slivka bio najefikasnji (17).



tagovi

CEV Liga šampionaOK Aluron VartaOK ZaksaUroš Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara