Odbojkaši Aluron Varte (©CEV)
Odbojkaši Aluron Varte (©CEV)

Urošu Kovačeviću na putu ka četvrtfinalu stoji dvostruki uzastopni evropski šampion

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.01.23. | 13:23

Februar je rezervisan za mečeve plej-ofa, a četvrtfinala Lige šampiona se igraju u martu

Grupna faza Lige šampiona ostaje iza, sada se svi okreću ka eliminacionim borbama. Jedan par četvrtfinala je poznat - sastaju se Halkbank iz Ankare i Lube Ćivitanova. Preostali će se znati kada bude odigrano razigravanje, u kome učestvuju drugoplasirane ekipe i jedna najbolja trećeplasirana.

Upravo je poljska Aluron Varta (Uroš Kovačević) sa trećeg mesta izborila prolaz u nokaut fazu, a tamo je čeka još jedan težak izazov. Rival je dvostruki uzastopni šampion - Zaksa. U ostalim mečevima sastaju se Zirat Bank Ankara - Berlin i Tur - Fridrihshafen.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da već u četvrtfinalu mogu da se sretnu timovi koji su igrali prethodna dva finala Lige šampiona - Zaksa i Trentino. Ukoliko izađu kao pobednici iz poljskog okršaja aktuelni šampioni će na megdan Trentinu (Marko Podraščanin, Srećko Lisinac).

Peruđa će čekati boljeg iz okršaja Zirat Bank Ankara - Berlin, dok će Jastrežebski udariti na pobednika duela Tur - Fridrihshafen (Aleksandar Nedeljković, Nikola Peković).

Okvirni termini razigravanja su 7. i 14 februar. Četvrtfinale Lige šampiona će se igrati u martu, a krajem istog mesta će početi i polufinalne borbe. Finale je kao i obično planirano oko 20. maja, još nije poznato mesto odigravanja.

Kad se pogleda spisak ekipa koje su stigle do završnice upada u oči da ih je najviše iz Italije. Od pet sigurnih četvrtfinalista tri su iz Serije A - Trentino, Peruđa i Lube, po jedan iz Poljske i Turske - Jastrežebski i Halkbank.

Od ukupno 11 ekipa koje su prošle u nokaut fazu - po tri su italijanske i poljske, po dve nemačke i turske i jedna francuska.

PAROVI PLEJ-OFA LIGE ŠAMPIONA

termini 7. i 14. februar

Aluron Varta - Zaksa

Zirat Bank Ankara - Berlin

Tur - Frdrihshafen

Četvrtfinala

Halkbank Ankara - Lube Ćivitanova

Trentino - Aluron Varta/Zaksa

Peruđa - Zirat Bank Ankara/Berlin

Jastrežebski - Tur/Fridrihshafen


tagovi

OK Aluron VartaUroš KovačevićOK Zaksa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara