Nemanja Stanojević (©Starsport)
Nemanja Stanojević (©Starsport)

Uspon Kragujevčana na vrh Kavkaza i osluškivanje eha iz Splita

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.03.23. | 11:43

Radnički će u Gruziji biti pod velikim pritiskom...

Situacija se u Ligi šampiona prilično iskristalisala. Iz Grupe A će na završnom turniru u Beogradu igrati Barseloneta, Olimpijakos i branilac krune Pro Reko - preostaje im samo to i da potvrde u ovom ili narednom kolu - dok su iz Grupe B karte već čekirali Novi Beograd, Breša i Ferencvaroš.

Dva mesta i dalje su upražnjena, dubrovački Jug je, uprkos porazu na gostovanju Sabadelju, blizu da osigura mesto među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu i stekne priliku da se bori za novu evropsku titulu. U grupi u kojoj je Radnički iz Kragujevca odviće se daleko uzbudljivija bitka, možda će trajati i do poslednjeg kola. A, da li će poprilično će zavisiti od ishoda duela Dinamo Tbilisi - Radnički (16.00), odnosno Jadran Split - Vuljagmeni (19.00).

Izabrane vesti

Radnički je porazom od splitskog Jadrana u srcu Šumadije umanjio šanse da se nađe na finalnom turniru, ali ih i dalje nije skroz naskroz izgubio. Kragujevčani bi pobedom u Gruziji zadržali šanse da se nađu na listi zvanica na bazenu “11. april” u Beogradu početkom juna, dok bi im poraz ili remi ugasili svaku nadu. Teoretski ne bi bili precrtani, ali timu Uroša Stevanovića tek predstoji da igra protiv Pro Reka i Barselonete, a u poslednjem kolu i sa Vuljagmenijem. 

(1.55) Dinamo Tbilisi (8.00) Radnički (3.15)

Ekipa koju predvodi Vladimir Vujasinović je u najpovoljnijoj poziciji. Grci imaju tri boda više od Jadrana uoči gostovanja na Poljudu, te četiri prednosti u odnosu na kragujevački klub. Osluškivaće vaterpolisti Radničkog eho iz Splita na najdaljem gostovanju u Ligi šampiona, ali da bi za njim taj meč imao težinu, moraće drugi put u sezoni da nadigraju Dinamo Tbilisi. 

“Utakmica dolazi u nezgodnom periodu posle obaveza nekoliko igrača u reprezentaciji. Nismo bili kompletni, imamo i nekih zdravstvenih problema, ali smo favoriti i pokušaćemo da potvrdimo tu ulogu i ostanemo u borbi za Fajnal-ejt. Teoretske šanse za to još uvek postoje, mi sigurno nismo odustali i nećemo se predavati do kraja”, rekao je Nemanja Stanojević.

Klub iz Tbilisija, kao i gruzijsku reprezentaciju predvodi srpski strateg Dejan Stanojević. Sa državnim timom je u Svetskom kupu priredio veliko iznenađenje - Gruzini su dobili Srbiju posle boljeg izvođenja peteraca. Nemanja Stanojević bio je akter tog susreta, takođe i nekolicina Dinamovi prvotimaca. 

“Ekipa Dinama je sačinjena od gruzijskih reprezentativaca, uz nekoliko igrača sa ovih prostora i nikako nije za potcenjivanje. To su pokazali i na našem bazenu, gde smo se do samog kraja borili da osvojimo bodove, ali i u Hanoveru, gde su u prethodnom kolu proslavili prvu pobedu. I u Podgorici se videlo da je gruzijski vaterpolo u usponu i nema sumnje da nas posle dugog i napornog puta očekuje jako teško gostovanje sa kog ćemo pokušati da se vratimo sa nova tri boda”, zaključio je bek Radničkog.

LIGA ŠAMPIONA – 10. KOLO

Sreda

GRUPA A

16.00: (1.55) Dinamo Tbilisi (8.00) Radnički (3.15)

18.30: (1.85) Pro Reko (hen -8,5) Hanover (1.85)

19.00: (1.70) Barseloneta (7.50) Olimpijakos (2.75)

19.00: (1.35) Jadran Split (8.00) Vuljagmeni (4.50)

Utorak

GRUPA B

OSC Budimpešta - Breša 14:14

Sabadelj - Jug Dubrovnik 15:12

Novi Beograd - Marselj 11:4

Ferencvaroš - Špandau 12:8



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK RadničkiVK Dinamo TbilisiUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara