"Felps"
"Felps"

Dan 6. u Brazilu: Brutalni Felps i dva zlata na 100 metara slobodno za žene

Vreme čitanja: 7min | pet. 12.08.16. | 06:00

Uz naš portal pratite sva dešavanja iz Rio de Žaneira

Felps

KOŠARKA: Litvanci su rešili derbi protiv Argentine u svoju korist i tako ostali jedini neporaženi tim u grupi B - 81:73 (16:15, 14:12, 27:22, 24:24).

Izabrane vesti

PLIVANJE: Drugi je Felps bio u svojoj grupi ispred fantastičnog Mađara Lasla Čeha.

PLIVANJE: Majkl Felps je bio ubedljiv u trci na 200 metara mešovito i tako se domogao četvrte zlatne medalje na Olimpijskim igrama, ali to nije kraj, uskoro pliva kvalifikacije na 100 metara delfin.

PLIVANJE: Kakva trka na 100 metara slobodno u ženskoj konkurenciji. Amerikanka Sajmon Manuel i Kanađanka Peni Oleksja podelile su prvo mesto sa identičnim vremenom 52.70, pa će obe dobiti po zlatnu medalju. Treća je bila Šveđanka Sara Sjestrem.

PLIVANJE: Rajan Marfi je osvojio zlato na 200 metara leđno sa najboljim vremenom na svetu u ovoj godini 1:53.62. Drugi je bio Australijanac Mičel Larkin, a treći Rus Evgeni Rilov.

PLIVANJE: Zlatana medalja u trci na 200 metara prsno pripala je Japanki Ri Kaneto sa vremenom 2:20.30, druga je Ruskinja Julija Efimova, a treća Kineskinja Ši Đinglin.

STONI TENIS: Kakava pobeda Kineza Ma Longa! Prosto je počistio sunarodnika Žanga Đikea i domogao se olimpijskog zlata - 4:0 (14:12, 11:5, 11:4, 11:4)

STONI TENIS: Japan je uzeo bronzanu medalju! Jun Mizutani je u borbi za treće mesto savladao fantastičnog Belorusa Vladimira Samsonova sa 4:1 u setovima.

RUKOMET: Slovenija je savladala Švedsku rezultatom 29:24 (14;13).

KOŠARKA: Malo je nedostajalo da košarkaška reprezentacija Španije izvrši sportsko samoubistvo i doživi treći poraz na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru. Ipak, uspela je Crvena furija da savlada Nigeriju sa 96:87 (25:11, 18:30, 22:25, 31:21) u trećem kolu B grupe.

KOŠARKA: Hrvatska je savladala Brazil u trećem kolu košarkaškog turnira - 80:76. Maestralan je bio Bojan Bogdanović sa 33 poena.

PLIVANJE: Američka plivačica Kejti Ledecki postavila je novi olimpijski rekord u trci na 800 metara slobodno. Ona je imala najbrže vreme u kvalifikacijama - osam minuta, 12 sekundi i 86 stotinki. Stari olimpijski rekord bio je u vlasništvu Britanke Rebeke Adlington, koja je u Londonu 800 metara preplivala za osam minuta i 14,10 sekundi.

STRELJAŠTVO: Reprezentativka Grčke u streljaštvu Ana Korakaki postala je prva sportistkinja te zemlje koja je na istim Olimpijskim igrama osvojila dve medalje posle 104 godine. Korakaki je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila zlato u disciplini 25 metara malokalibarski pištolj i bronzu u disciplini vazdušni pištolj 10 metara i tako postala nova sportska junakinja Grčk

KOŠARKA: Hrvati imaju velikih deset poena prednosti na poluvremenu meča sa Brazilom - 41:31.

KOŠARKA:Počela je prva utakmica trećeg kola grupe B košarkaškog trunira. Posle prve četvrtine Hrvatska vodi protiv Brazila - 19:17.

TENIS: U četvrtfinale se plasirao i Huan Maritn Del Potro. On je bio bolji od Japnca Tara Danijela sa 2:1 u setovima.

TENIS: Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Riju posle današnje pobede protiv Žila Simona – 2:0.

VESLANJE:  Srpski veslači Marko Marjanović i Andrija Šljukić zauzeli su danas četvrto mesto u B finalu dubl skula, što im je ukupno donelo 10. mesto na Olimpijskim igrama u Riju.Marjanović i Šljukić ostvarili su vreme 7:03,13 i ponovili rezultat Nenada Beđika i Miloša Vasića, koji su prethodno takođe zauzeli 10. mesto.

VESLANJE:Srpski veslači Nenad Beđik i Miloš Vasić zauzeli su danas četvrto mesto u B finalu, što im je ukupno donelo 10. mesto na Olimpijskim igrama u Riju.Srpski veslači ostvarili su vreme 7:04,71.Zlato u ovoj disciplini ubedljivo su osvojili Novozelanđani Erik Marej i Hamiš Bond sa vremenom 6:59,71.

KOŠARKA: Uskoro počinje košarkaški duel između Hrvatske i Brazila. Oba tima su savladali Španiju u uvodnim kolima. Kockasti i domaćin imaju polovičan skor. Kvote klaadionice MOZZART za ovaj duel možete da vidite OVDE.

VESLANJE: Velika radost u komšiluku! Hrvati su osvojili drugu zlatnu medalju na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. Drugo zlato doneo im je veslački dvojac Martin i Valent Sinković.Oni su bili najbolji u dublskulu na 2000 metara

STRELJAŠTVO: Konačan plasman naših u disciplini puška trostav 50 metara: Ivana Maksimović je završila na 19. mestu sa 578 krugova (od mogućih 600), dok je Andrea Arsović na 28. poziciji sa 573. Prva u kvalifikacijama bila je Petra Zublasing iz Italije, "upucala" je 589 krugova.

Izveštaj sa kvalifikacija pročitajte OVDE.

GOTOVO JE TAKMIČENJE I ZA IVANU MAKSIMOVIĆ: Naša reprezentativke završila je učešće na Olimpijskim igrama na razočaravajućem mestu u disciplini puška 50 metara trostav. U poslednjoj seriji stojećeg stava pucala je 96. Zbirno 578 krugova. Za plasman u finale nedostajala su joj četiri kruga. Završila je kao 19.

KRAJ ZA ANDREU ARSOVIĆ: U poslednjoj seriji upucala je samo 95 krugova. Ukupno 573 kruga. Dovoljno tek za 28. poziciju u konkurenciji 37 takmičarki. Relano, razočaravajući rezultat za našu reprezentativku. Ivana Maksimović još puca, međutim, nema šansi za finale.

STRELJAŠTVO: Potpuno je podbacila Ivana Maksimović. U prvoj seriji stojećeg stava pogodila je samo 193 kruga. Njen najlošiji rezultat danas. U ovom trenutku nalazi se na 21. mestu. Nema ništa od finala.

STRELJAŠTVO: Andrea Arsović je završila prvu seriju poslednjeg stojećeg stava. Nije se proslavila. Imala je "samo" 91 krug. Realno, male šanse za finale. Ostaje nada da Ivana Maksimović može nešto da popravi. 

STRELJAŠTVO: Nada je, ipak, bila samo kratko daha, Ivana ima dve devetke posle prva dva metka u prvoj seriji stojećeg stava, pa je pala na 20. mesto. Andrea je 32. Trenutno...

STRELJAŠTVO: Nismo sigurni šta se dešava, ali prema zvaničnim podacima sa sajta Olimpijskih igara, Ivana Maksimović je napredovala na 13. mesto. Iako nije opalila metak. Verovatno se probila napred, zahvaljujući lošem pucanju konkurentkinja. Naša takmičarka ima šansu za finale, u koje će se plasirati osam najboljih.

Posle desetak minuta uobičajene pauze, nastavljeno je pucanje. Naše tek sad kreću, ali je zanimljivo da su ostale takmičarke dosta mašile u prvoj seriji stojećeg stava. Možda imamo čemu da se nadamo. Ostanite sa nama...

Prelazimo na poslednji, stojeći stav. 

STRELJAŠTVO: Ivana Maksimović se znatno popravila: u drugoj seriji ležećeg stava imala je čak devet desetki i samo jednu devetku. Ukupno 99 krugova. Dobro je gađala i Andrea Arsović u drugoj seriji, zabeležila je 98 krugova.

Trenutno: Ivana je 20. sa 389 krugova, a Andrea 30. sa 387. Vodi Austrijanka Olivija Hofman sa 397 krugova.

Na redu je druga serija ležećeg stava.

Ivana MaksimovićSTRELJAŠTVO: Obe naše takmičarske popravile su utisak u prvoj seriji ležećeg stava. Ivana Maksimović je pogodila 98  od potencijalnih 100 krugova, što joj je najbolji rezultat danas. Andrea Arsović je upucala svojih standardnih 96 krugova (četiri devetke). Trenutno je Ivana 27, a Andrea 31. Daleko je to od finala. Prva je Olivija Hofman iz Austrije sa ukupno 397 krugova na kraju druge serije.

STRELJAŠTVO: Sad prelazimo na ležeći stav.

STRELJAŠTVO: Nema bitnijeg pomaka za naše takmičarke. I Ivana i Andrea su "upucale" po 96 krugova u drugoj seriji Maksimovićeva je 17, a Arsovićeva 32.

STRELJAŠTVO: Posle prve serije Andrea Arsović nalazi se trenutno na 22. mestu. Ivana Maksimović je 28. Obe su imale po 96 krugova. Prva je Austrijanka Olivija Hofman sa maksimalnih 100 krugova. U toku je druga serija.

PRAVILA: U kvalifikacijama će takmičarke u roku od jednog časa ispaliti po 20 hitaca u ležećem, stojećem i klečećem položaju – ukupno 60 hitaca, što znači da je maksimalni skor u kvalifikacijama 600 krugova. U svakom stavu pucaju se po dve serije. Osam najboljih ide u finale koje je na programu od 17 časova.

Andrea ArsovićDa li je kucnuo čas za prvu veliku radost našeg sporta na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru?

Nadamo se da - jeste!

Šestog takmičarskog dana prve na borilišta izlaze Ivana Maksimović Anđušić i Andrea Arsović, od 14 časova u disciplini puška trostav 50 metara pokušaće da izbore plasman u finale.

Ukoliko u tome uspeju, već od 17 časova će se boriti za medalje.

Realno, ovde očekujemo medalju i za to imamo osnova, jer je Ivana na prethodnim Igrama u Londonu 2012. osvojila srebrno, a Andrea 2013. sa Mediteranskih igara „upucala“ bronzu.

Vasić i BeđikŠto se naših tiče, osim dve dame u streljaštvu, danas  imamo predstavnike u u veslanju. U pitanju je borba u B finalu:

17.40 – Veslanje: (M2, finale B): Miloš Vasić, Nenad Beđik.
18.00 – Vesljanje (M2, finale B): Marko Marjanović, Andrija Šljukić.

Pogledajte i kako izgleda poredak osvajača medalja posle pet dana takmičenja:

I dalje smo pod utiskom poraza naše vaterpolo reprezentacije od Brazila. Ostala su još samo dva kola do kraja takmičenja u Grupi A, a Srbija se nalazi na pretposlednjem mestu. Kalkulacije o tome kako može da se plasira u četvrtfinale pogledajte OVDE.

Mihail DudašPre nego što počne takmičenje, informacija da je jutors put Rio de Žaneira krenuo i naše desetobojac Mihail Dudaš. Kakva su njegova očekivanja pročitajte OVDE.

Rafael NadalNaravno, Olimpijske igre su i prilika da poznavaoci sporta fino zarade. Na primer, danas je na programu mnoštvo tenskih mečeva, a kojih pet se nalazi među najigranijim parovima dana pogledajte OVDE.

(FOTO: Action images)


tagovi

rio de žaneiro 2016Rio 2016Olimpijske Igre 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara