Vajlderu 20 kg manje i miliona dolara više za večerašnju borbu

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.12.18. | 09:11

Fjuri težak čak 116 kg, a za večerašnji meč sledi mu garantovanih tri miliona $

Sve je spremno za večerašnji veliki okršaj dva majstora plemenite veštine - Diontea Vajldera i Tajsona Fjurija.

Meč u kojem će britanski borac pokušati da u Los Anđelesu, negde na prelazu iz subote u nedelju po srednjoevropskom vremenu preotme najcenjeniji šampionski pojas u profesionalnom boksu - WBC. I tako se vrati na stazu prvaka koju je napustio zbog, pre svega narkotika, alkohola i depresije pre tri godine nakon pobede na poene u Dizeldorfu nad Vladimirom Kličkom i preuzimanja njegovih WBA, WBO, IBF i IBO titula koje su mu potom oduzete.

Izabrane vesti

Dionte Vajlder

Na poslednjem merenju pred borbu u Stejpls centru Fjuri se pojavio u klasičnom izdanju, dok je Amerikanac došao sa crnom maskom na licu, koja najviše podseća na nekakvu samo-mazo lobanju. I dok je Kralj Cigana, koji je pritom konačno obrijao bradu, završio u donjem vešu pretivši šampionu, za razliku od prethodnog sučeljavanja Bronzani Bombarder je uglavnom stajao mirno obučen u crno sakrivši emocije ispod maske, ne reagovavši previše na provokacije sa druge strane.

Tajson Fjuri

Na kraju je ustanovljeno da je Fjuri teži od šampiona čak 20 kg, pošto ima 116 kg, a Vajlder 96 kg, ali zato Amerikanac ima milion dolara više zagarantovane zarade od protivnika kome sigurno sledi tri miliona dolara. To neće biti sve što će se sliti na njihove ralune, pošto im slede i procenti od prodaja ulaznica i marketinških i TV prava.

Oba borca će večeras u profi ring ući neporaženi, Vajlder sa 40 trijumfa, a Fjuri sa 27.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

boksborilački sportoviTajson FjuriDionte Vajlder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara