"Detalj sa prošlogodišnjeg duela Vašingtona i Pitsburga"
"Detalj sa prošlogodišnjeg duela Vašingtona i Pitsburga"

Vašington leči kompleks, Pitsburg nije u optimalnom modu

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.17. | 09:19

Kepitalsi imaju veliki motiv da ove godine napokon skinu Pingvinse s trona i potvrde govorkanja da bi ovo mogla da bude njihova sezona

Detalj sa prošlogodišnjeg duela Vašingtona i Pitsburga

Derbi ovog kola NHL-a definitivno je susret između Kapitalsa i Pingvinsa, dve ekipe koje su prošle sezone vodile veliku bitku u Istočnoj konferenciji, a isto se očekuje i ove godine. U prva tri kola Vašington je zabeležio dve pobede i trenutno je drugoplasiran, dok je Pitsburg u tri meča slavio jednom, što svakako nije idealan početak za aktuelnog prvaka.

Izabrane vesti

Kapitalsi su prošle sezone zaista igrali sjajno i bili su ubedljivo najbolja ekipa u svojoj konferenciji. Međutim, veliki problem za ovu ekipu je plej-of. Dve godine zaredom u konferencijskom polufinalu ispadali su od Pitsburga, koji je na kraju oba puta osvojio Stenli kup. Vašington i dalje ima snažan tim, ali je pitanje da li je dovoljno dobar da napokon savlada Pingvinse. Kada su u pitanju međusobni dueli tokom ligaškog dela prvenstva Kapitalsi su znali da deklasiraju Pitsburg.

Vašington je šampionat otvorio gostujućom pobedom nad Otavom i to posle penala, da bi u narednom susretu pregazio Montreal na svom terenu sa ubedljivih 6:1. U prošlom kolu gostovali su Tampi i posle veoma uzbudljive i neizvesne utakmice na kraju je ipak doživeo poraz posle produžetaka.

Pitsburg po običaju ne igra preterano dobro na otvaranju sezone. To je ekipa koja diže formu kako prvenstvo odmiče, što bi trebalo da bude slučaj i ove sezone. Bez obzira kako igrali tokom ligaškog dela i na kom mestu završili, Pengvinsi su i dalje najveći favoriti za osvajanje Stenli kupa. Udarni tandem šampiona i ove godine su Krosbi i Malkin, koji su već pokazali da će biti opasnost po svakog golmana. Pitsburg je najpre poražen na svom terenu od Sent Luisa posle produžetaka rezultatom, da bi u narednom kolu na gostovanju Čikagu doživeo debakl - 10:1. Bila je to najlošija partija Pitsburga u poslednjih nekoliko godina. Tek u prošlom susretu ostvario je prvi trijumf u sezoni i to nad Nešvilom. Pengvinsi su ovaj put odigrali izvrsno i slavili 4:0.

Da sublimiramo, Kapitalsi imaju veliki motiv da ove godine napokon skinu Pingvinse s trona i potvrde govorkanja da bi ovo mogla da bude njihova sezona. Ali, put do titule je još u magli. Ispred Vašingtona je tim koji ga je izbacivao u protekle dve sezone i od koga je navukao kompleks... Ne treba veći motiv.

NHL

Četvrtak
01.30: (1,85) Toronto (3,90) Nju Džersi (3,50)
01.30: (2,25) Vašington (3,80) Pitsburg (2,65)
03.30: (2,65) Kolorado (3,80) Boston (2,25)
04.00: (2,15) Anahajm (3,85) Njujork Ajlanders (2,80)
04.30: (2,20) LA Kings (3,85) Kalgari (2,70)

*** kvote su podložne promenama


(FOTO: Action Images)


tagovi

Pitsburg Pingvinssportsko klađenjeVašington Kapitals

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara