(© MN Press)
(© MN Press)

Vaterpolisti pred SP: Ne možemo da se ubijemo zbog poraza od Amera i Rumuna

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 15:10

„Nismo došli da bismo ispali u osmini ili četvrtfinalu“, kaže Strahinja Rašović

Možda nije realno da se nadamo medalji, ali Strahinja Rašović priželjkuje da treća bude sreća. Na prethodnom, u Južnoj Koreji, ispali smo od Španije u četvrtfinalu, na istoj stepenici nas je prošlog leta u Budimpešti zaustavila Hrvatska i to su bila jedini planetarni turniri na kojima se vaterpolista Novog Beograda pojavio.

Sad je u Fukuoki, gde za četiri dana počinje Prvenstvo sveta, na kome će Delfini pokušati da poprave utisak sa poslednjih nekoliko takmičenja.  

Izabrane vesti

Treniramo punom parom i sve ide kako bi trebalo. Imamo odlične uslove u Kašivazakiju, stigli su Crnogorci sa kojima ćemo da sparingujemo. Pred nama je najteži ispit ovog leta i nadam se da ćemo da budemo spremni“, ističe Rašović, koji je za državni tim odigrao 132 utakmice i postigao 234 gola.

Na osnovu svega viđenog ove godine, u Istanbulu i Los Anđelesu, te previranja na klupskom i reprezentativnom pllanu selekcija Uroša Stevanovića je maltene u tišini, bez velikih očekivanja javnosti stigla na Daleki istok. Svesna da je u poslednjih nekoliko meseci trepela udarce od, objektivno, slabijih timova.

Analaziriali smo ih, videli smo šta je bilo loše. Ne možemo da se ubijemo posle Amerikanaca i Rumuna, koje smo nedavno deklasirali. Nije protivnik bio u pitanju, već naša glava. Jednostavno, poraz od Amerikanaca je ostavio traga protiv Rumuna. Idemo dalje“.

Na Prvenstvu sveta, naš sastav će u grupnoj fazi odmeriti snage sa braniocem naslova Španijom, Crnom Gorom i Južnom Afrikom.

Španci su odlična ekipa, ali za nas idealan rival da vidimo koliko možemo. Sa Crnom Gorom će kao i uvek da bude velika borba. Južna Afrika nije rival za brigu. Najvažnije je da se mi u glavi doteramo. Idemo u Fukuoku da igramo, nismo došli da bismo ispali u osmini ili četvrtfinalu. Videćemo koliki su nam dometi, ali u svaki meč ćemo ući da budemo što bolji i da pobedimo. Sve je to sport, naše je da damo maksimum“, dodao je Strahinja Rašović.


tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolovaterpolo reprezentacija SrbijeFukuoka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara