(©MN Press)
(©MN Press)

Vaterpolo transferi: Partizan se pojačava iz Novog Beograda, Radnički vraća Vićkovića u Srbiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 02:22

Dvojica reprezentativaca Gruzije će takođe, ako ne dođe do preokreta, staviti paraf na ugovor sa kragujevačkim klubom…

Novi Beograd je napravio mašineriju, dve godine uzastopce bio je prvak Srbije. Kvalitetom je odskočio od drugih, ali za nivo Lige šampiona tim koji je sklopio nije bio dovoljan da bi podigao trofej. Pro Reko i Sandro Sukno su mu dva puta presudili, a možda i najslabija karika srpskog šampiona bili su – golmani.

Ili preciznije Žoao Pedro Fernandes. Brazilski čuvar mreže je izvanredno branio u grupnoj fazi, tokom većeg dela sezone je u Ligi šampiona, procentualno gledano, bio među najboljima. No, ipak, kada se došlo završnog turnira i finala, nije bio na visini zadatka. I zbog toga bi mogao da promeni sredinu, a Partizan da ugrabi priliku.

Izabrane vesti

Prema pisanju Sport kluba, spreman je Novi Beograd da promeni obojicu golmana. Crno-beli su pokazali interesovanje za brazilskog reprezentativca, a on se već svikao na život u srpskoj prestonici. Naučio je jezik, odomaćio se u Beogradu, pa promena tabora ne bi bila iznenađenje. Postoje indicije da bi kroz izlazna vrata “11. aprila” mogao da prođe i Radoslav Filipović i vrati se u Šabac, što bi značilo da će Živko Gocić tražiti dvojicu golmana.

Klub su već napustili Dušan Mandić (Ferencvaroš), Strahinja Rašović (Vašaš), Viktor Rašović (Noazi la Sek), Nika Šušiašvili (Apolon), dok je Nikoli Jakšiću poručeno da može da ode ukoliko neko za njega plati 150.000 evra. U suprotnom će grejati tribine. Za sada srpski prvak nije ozvaničio nijedno pojačanje, ali ono što je odranije poznato jeste da će u novoj sezoni kapicu nositi Marko Radulović, te da bi letnje akvizicije trebalo da budu Lazar Dobožanov, Nikola Lukić, Miloš Ćuk i Filip Filipović.

Prometno je na Novom Beogradu, ništa manje ni u Kragujevcu. Neće Radnički zbog zaostalih dugovanja moći da gađa velika ime, ali neće imati ni tim za potcenjivanje. Direktor Jugoslav Vasović je u podkastu Pod kapicom najavio da će, ukoliko ne dođe do poreokreta, paraf na ugovor sa kragujevačkim klubom staviti dvojica reprezentativaca Gruzije – Sandro Adeišvili i Valiko Dadvani, kao i da će opremu zadužiti Lazar Vićković.

Gruzini su prethodne sezone izašli iz zone komfora, nastupali su za zagrebačku Mladost i sarađivali sa Zoranom Bajićem, dok je Lazar Vićković godinu dana bio odsutan iz srpskog vaterpola, pošto je igrao u Grčkoj.



tagovi

Vaterpolo transferiVK Novi BeogradVK RadničkiVK PartizanVK ŠabacŽoao PedroRadoslav Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara