(©CEV)
(©CEV)

Veče evropskog šampiona za zaborav: Egonu se vratila u Istanbul i napravila Gvidetiju pometnju

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.23. | 18:49

Vero Volej Milano ubedljivo slavio protiv Vakifbanka u Ligi šampiona - 3:0

Evropske šampionke doživele su dva poraza u nizu, što se u slučaju Vakifbanka ne dešava često... Prošle nedelje Gvidetijeve izabranice poražene su u duelu sa Fenerbahčeom u domaćem prvenstvu, a večeras su počišćene sa terena na meču sa Vero Volej Milanom.

Egonu se vratila u Istanbul i napravila pravu pometnju klubu za koji je igrala prošle sezone - 3:0 (25:17, 25:17, 25:16). Pobedi se radovala i Teodora Pušić, koja je nedavno pojačala italijanski klub, ali večeras nije ulazila u igru.

Izabrane vesti

Ne samo da je Vakif izgubio maksimalnim rezultatom, nego ni u jednom setu nije uspeo da dođe ni do 20. poena. Vero Volej Milano je odigrao sjajan meč, nije dozvolio da bude bilo kakve neizvesnosti i tako zadržao savršen skor 3-0.

Očekivalo se da u derbiju kola gledaoci u Istanbulu gledaju zanimljivu utakmicu, ali to se nije desilo... Italijanska ekipa je dominirala u bloku, imala je odličan prijem, samim tim je organizacija napada bila olakšana, a iz toga je došla i vrlo dobra realizacija.

Paola Egonu je bila glavna glumica na sceni - zabeležila je 20 poena - 13 iz napada (30-13, 43 odsto), tri iz bloka uz četiri asa. Njen bivši trener nije uspeo da smisli taktiku kako da je zaustavi.

Dana Retke je pratila u stopu sa 11 poena (napad 11-9), dok je Nika Dalderop stala na devet (napad 14-9).

U poraženom sastavu Bianka Buša nije bila u startnoj postavi, ali je ulazila u prva dva seta, a onda počela treći. Zabeležila je dva poena iz napada (7-2, 29 odsto). Jedina dvocifrena u Gvidetijevoj četi bila je Džordan Tompson sa 14 poena (napad 23-13), Gabi Gimaraeš je pratila sa sedam (napad 16-6, 38 odsto).

Velikih problema u napadu imala je Aleksandra Franti, koja je od devet lopti prošla samo jednu (11 odsto). Imala je i loše procente prijema, pa je selektor Srbije morao da je menja... Zehra Guneš je ostala na četiri poena, a koleginica sa iste pozicije srednjeg blokera Čijaka Ogbogu nije postigla nijedan.

U narednom kolu Vakifbank dočekuje Jedinstvo 6. decembra, dok Vero Volej igra sa Miluzom.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

GRUPA A

Vakifbank - Vero Volej Milano 0:3

19.00: Jedinstvo - Miluz



tagovi

ŽOK Vero Volej MilanovakifbankĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara