Nikola Karabatić (©Reuters)
Nikola Karabatić (©Reuters)

Veliki Nikola Karabatić i naredne sezone Svetac

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.02.23. | 08:23

Rukometni G.O.A.T. produžio ugovor sa Pari Sen Žermenom do 2024. U Parizu na Olimpijskim igrama završava karijeru

Najavio je Nikola Karabatić da želi da odigra još sezonu u Pari Sen Žermenu i da u Parizu kod kuće, na Olimpijskim igrama, završi bogatu karijeru. To se i obistinilo. Rukometni G.O.A.T. potpisao je novi jednogodišnji ugovor sa francuskim šampionom.

Nekadašnji saigrač velikog asa iz Monpeljea, Kila i PSŽ-a, sada sportski direktor Parižana, Tijeri Omeje, prisustvovao je ceremoniju potpisavanja saradnje do 2024. godine.

Izabrane vesti

Pari Sen Žermen je ponosan što potpisuje najbolje sportiste u svim sportovima. Produžetak saradnja sa Nikolom Karabatićem je dokaz za to, a to je odlična vest za rukomet i naš klub. Nikola je prava ikona svetskog rukometa, koji je strašću i profesionalizmom obeležio ovaj sport van granica i generacija. Veoma sam ponosan što igra devetu sezonu u dresu PSŽ-a“, rekao je Naser Al Kelaifi, predsednik i izvršni direktor francuskog šampiona.

Nikola Karabatić nije krio zadovoljstvo potpisivanjem novog ugovora.

Moja želja i želja kluba je uvek bila da produžimo ovu zajedničku istoriju, koja je počela 2015. Tokom godina smo pokazali da je Pari Sen Žermen jedan od merila u svetskom rukometu. Veoma sam srećan što imam priliku da se razvijam u ovom timu do 2024. Nastaviću da dajem maksimum za saigrače i navijače. Još uvek imamo lepe stranice da ispišemo zajedno", istakao je najtrofejniji rukometaš u istoriji oovg sporta.

Od dolaska u Pari Sen Žermen u julu 2015. godine, Nikola Karabatić je svih sedam godina osvojio prvenstvo Francuske, ali i tri Kupa Francuske, tri Liga kupa i dva Trofeja šampiona, ali i dalje u Gradu svetlosti nedostaje trofej Lige šampiona. On je najodlikovaniji igrač u istoriji lige (14 puta). U dresu PSŽ-a je odigrao 279 utakmica i postigao 1.009 golova.

20.00: (3,40) Istr (8,50) Tuluz (1,45)

U selekciji Francuske rođeni Nišlija postigao je 1.274 gola na 346 utakmica. Osvojio je sve moguće trofeje, obeleživši još malo istoriju svog sporta u avgustu 2021. godine tako što je treći put postao olimpijski šampion, u Tokiju. Samo osam francuskih sportista je tri puta osvajalo zlato na Letnjim olimpijskim igrama. Sa tri različita kluba je osvojio titulu šampiona Evrope – Monpeljeom, Kilom i Barselonom.

Nikola Karabatić je takođe tri puta (2007, 2014, 2016) proglašen za najboljeg igrača sveta od strane Međunarodne rukometne federacije (IHF). U istoriji discipline, samo njegov bivši saigrač u Pari Sen Žermenu, Mikel Hansen, i on su postigli takav učinak. Ima 10 zlatnih medalja na velikim takmičenjima (četri svetska i po tri evropska i olimpijska najsjajnija odličja). Na upravo završenom Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj, Karabatić je sa Galskim petlovima osvojio srebro, posle poraza u finalu od Danske (29:34).

Pari Sen Žermen je dan ranije produžio saradnju sa treneom Raulom Gonzalesom. Španac, koji je doneo Vardaru titulu prvaka Starog kontinenta 2017. godine, ostaje u redovma francuskog šampiona do 2025. godine, iako je bilo priče da bi mogao put Segedina umesto zemljaka Huana Karlosa Pastora.


tagovi

RK PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara