Stefan Sunajko (©Reuters)
Stefan Sunajko (©Reuters)

Veliko pojačanje Pančevaca u borbi za tron: Sunajko godinu dana u Dinamu

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.08.22. | 14:40

Mađarski reprezentativac stavio paraf na ugovor s timom iz Banata

Posle prošlosezonskog četvrtog mesta u rukometnoj Superligi Srbije, pančevački Dinamo ovog leta pravi respektabilan tim kadar da se bori za titulu i svrgavanje s trona Vojvodine, devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije. Agilna uprava kluba na čelu sa sportskim direktorom Stojanom Radanovićem ne krije da je cilj dupla kruna i što dalje da se ostane u EHF kupu, trećerangiranom takmičenju na Starom kontinentu.

Posle iskusnog golmanskog tandema, Obrada Ivezića i Nemanje Marjanovića, levog beka Duška Čelice i pivotmena iz Šamota, Uroša Avramovića, novo pojačanje tima iz Banata je levo krilo Stefan Sunajko. On je potpisao jednogodišnji ugovor sa Pančevcima.

Izabrane vesti

Levo krilo iz Bezdana igralo je za Crvenku i prošlo je mlađe reprezentativne kategorije Srbije, ali je onda odlučilo da brani boje Mađarske. Sunajko je bio deo selekcije naših severnih suseda na Svetskom prvenstvu u Egiptu i Evropskom prvenstvu ove godine u Budimpešti. Prošlu sezonu, momak rođen 1998. godine je proveo u Tatabanji gde su ga trenirali srpski stručnjaci, Vladan Matić i Dragan Đukić.

"Poklopile su se ambicije kluba i moje. Svidela mi se priča u Pančevu, želja da se napadne vrh. Stigla su dobra pojačanja. Posle šest godina se vraćam u Srbiju. Nikada nisam igrao u Superligi. U dresu Crvenke sam bio u Super B ligi", rekao je Sunajko za Mozzart Sport.

Na kormilu Dinama drugu sezonu će sedeti Nenad Kraljevski, nekadašnji trofejni trener Crvene zvezde. Udarne igle tima, bekovi Danilo Radović i Milan Golubović, ostali su u redovima crno-žutih, a tu je i iskusno desno krilo, nekadašnji reprezentativac, Miloš Kostadinović. Uz odlične novajlije, Dinamo puca na trofeje. Pančevci su počeli pripreme za narednu sezonu. Uskoro se očekuju još dvojica novajlija u redovima ambicioznog superligaša iz Banata.

Superliga Srbije počinje za mesec i po, a igraće se zajednička liga sa 14 klubova, a četiri najbolja tima izboriće plej-of i borbu za titulu.



tagovi

rukometDinamo PančevoRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara