Tajson i Holifild  (©Reuters)
Tajson i Holifild (©Reuters)

Verovali ili ne: Tajson protiv Holifilda 24 godine nakon što mu je odgrizao uvo?!

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 14:55

Čelični Majk potvrdio da će za nešto više od dva meseca opet ukrstiti rukavice, dok bi rival trebalo da mu bude takođe bokserska legenda s kojom su pregovori u poodmakloj fazi

Bivši apsolutni svetski šampion u teškoj kategoriji, Majk Tajson (54) krajem maja će opet u ring. Tokom gostovanja u podkastu Hotboksin' u kome je razgovarao sa Kanelom Alvarezom, Edijem Reinosom i Henrijem Kehodom, na pitanje kada će opet da boksuje, Čelični Majk je bio direktan.

Izabrane vesti

"Kraj maja, 29. ili 31, tako nekako. Tamo gde se Kanelo borio protiv Avnija Jildirima. Ista arena", rekao je Tajson, aludirajući na Hard Rok stadion u Majamiju gde je 27. februara uživo gledao pobedu Alvareza koji je u 3. rundi nokautirao Jildirima.

Pojedini tvrde da je Majk tada došao u Majami ne samo da bi gledao meč, nego da izvidi mesto na Floridi na kojem će imati sledeći duel.

-----------------------

Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita i isplate dobitaka - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.

-----------------------

Zašto su baš ti datumi u igri? Taj vikend je praznični u SAD, odnosno 29. je subota, a 31. je Dan sećanja, koga Amerkanci slave četvrtog ponedeljka u maju.

A ko će mu biti rival? Nije hteo da otkrije sada. Međutim, prema navodima američkih medija, ma koliko zvuči neverovatno, u poodmaklim je pregovorima za egzibicionu borbu protiv Ivandera Holifilda (58) još jednog velikog šampiona s kojim je polovinom 90-ih imao dva meča za (ne)zaborav.

U prvom, novembra 1996. godine Holifild mu je tehničkim nokautom u 11. rundi preoteo titulu šampiona u verziji WBA. U revanšu krajem juna 1997. Tajson je ujeo za dušu sve ljubitelje boksa kada je u trećoj rundi odgrizao levo uvo rivalu, zbog čega je diskvalifikovan. Mnogo godina kasnije, tačnije 2009. javno se izvinio Holifildu koji mu je oprostio glupost.

Podsećanja radi, Čelični Majk se posle 15 godina vratio iz penzije u novembru 2020, kada je ukrstio rukavice takođe u egzibicionom duelu sa takođe bivšim apsolutnim šampionom, ali u poluteškoj kategoriji Rojom Džonsom Juniorom. Obojica su izdržala na nogama svih osam rundi, a meč je završen bez pobednika.


tagovi

boksMajk Tajsonivander holifilid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara