Sander Sagosen i Petar Nenadić (©Shutterstock, ©Reuters, ©AFP)
Sander Sagosen i Petar Nenadić (©Shutterstock, ©Reuters, ©AFP)

Vesprem bez četvorice zaraženih u Kilu, obračun norveškog i srpskog bombardera

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.10.20. | 14:33

Mađarskom šampionu nedostaju Mae, Lekai, Korales i Blagotinšek. Zabre bez povređenog Vajnholda. Ko je bolji - Petar Nenadić ili Sander Sagosen

Dvoranski sportovi su u velikom problemu. Pitanje je da li će uopšte da se nastavi sezona. Iz nedelje u nedelju virus korona remeti planove i rukometnom sportu. Nijedno kolo Lige šampiona nije proteklo bez neke odložene utakmice, a ove nedelje čak četiri meča šestog kola ne igraju se zbog COVID-19.

U utorak su na programu dve utakmice Grupe B, a pravi klasik igra se u Kilu. Zebre dočekuje Vesprem (18.45) u Vunderino areni, nekadašnjoj Šparkasen. Radi se o kandidatima za evro titulu, o ekipama koje će krajem godine u Kelnu da igraju F4 prošlogodišnjeg izdanja EHF Lige šampiona koje je prekinuto sredinom marta.

Izabrane vesti

Ova dva tima su sastala čak 20 puta, a skor je izjednačen – 10:10. Kil ima bolju gol-razliku za samo sedam (562:555). Prošle sezone Zebre su oba puta slavile u grupnoj fazi evro-elite. Kil je tri puta bio šampion Evrope, dok je mađarski gigant i pored ogromnih ulaganja nijednom se nije popeo na krov Starog kontinenta iako je bio čak četiri puta u finalima.

Vesprem je uz Barselonu jedina ekipa bez poraza ove sezone, dok je Kil posle fijaska, poraza na svom terenu od Nanta (27:35), pobedio sva tri meča u gostima. Problem za goste iz Vesprema je što nisu u takmičarskom ritmu. Šampionat Mađarske je suspendovan zbog virusa. Vicešampion Evrope će put Baltika bez četvorice veoma važnih igrača koji su u karantinu, a to su Francuz Kentin Mae, mađarski reprezentativac Mate Lekai, španski golman Rodrigo Korales i Slovenac Blaž Blagotinšek. Radi se o odličnim igračima, ali trener David Davis ima veliki izbor zvezda u svom timu među kojima je i povratnik u reprezentaciju Srbije Petar Nenadić.

Kil je na početku sezone imao problema sa povredama, ali u tim se se vratili golman Niklas Landin Jakobsen i Sander Sagosen, letošnje pojačanje iz Pari Sen Žermena. Na startu sezone odlični su i kapiten Domagoj Duvnjak i Šveđanin Niklas Ekberg. Od nosilaca igre nedostaje austrijski levi bek Nikola Bilik. Njega neće biti još neko vreme u timu jer se oporavlja od operacije kolena. Protekle nedelje na meču Bundeslige protiv Nordhorna potres mozga je zadobio Štefan Vajnhold i neće igrati protiv Vesprema.

Domagoj Duvnjak i Patrik Vinček (@Reuters)Domagoj Duvnjak i Patrik Vinček (@Reuters)

Vesprem je postigao bar 37 golova na poslednje tri utakmice Lige šampiona. Oba tima su dva puta dobili sa dvocifrenom razlikom rivale u najjačem klupskom takmičenju Starog kontinenta. Dvojica rukometaša Vesprema Danac Rasmus Lauge i Brazilac Rožerio Moraes imaće motiv da se dokažu protiv bivšeg kluba u kojim nisu ostavili neki utisak, ali su kasnije napravili odlične rezultate - Lauge sa Flensburgom, a Moraes sa Vardarom.

Dobra vest za domaćina da će imati podršku oko 2.000 gledalaca, što je 20 odsto od kapaciteta dvorane u Kilu. Iako je na severu Nemačke veliki broje zaraženih, dozvoljeni su gledaoci u Vinderino areni.

"Već smo videli da naših 2.000 navijača mogu da naprave buku kao da u dvorani ima 8.000. Takva atmosfera nam treba u sredu“, rekao je kapiten Kila Duvnjak.

U drugom meču dana, Celje protiv Motora iz Zaporožja (18.45) juri drugi trijumf posle ubedljive pobede u prošlom kolu protiv Zagreba u gostima. Ukrajinski šampion je odigrao samo tri utakmice dosad i nema nijedan bod. Slovenci bi trijumfom u Zlatorogu napravili veliki korak ka šestom mestu koje vodi u prvu nokaut fazu Lige šampina.

Podsetimo, plasman u četvrtfinale obezbediće po dve najbolje ekipe iz obe grupe, dok su timovi od treće do šeste pozicije da igraju baraž za plasman među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu.

LIGA ŠAMPIONA – 6. KOLO

GRUPA A

Četvrtak

20.45: (3,40) Porto (8,50) Vive Kjelce (1,45)

Odloženo

PSŽ – Vardar

Seged – Flensburg

Elverum - Meškov

GRUPA B

Sreda

18.45: (1,50) Celje (8,50) Motor (3,15)

18.45: (1,65) Kil (8,00) Vesprem (2,70)

Četvrtak

18.45: (1,05) Barselona (18,0) Olborg (13,0)

Odloženo

Nant - Zagreb

***kvote su podložne promenama



tagovi

EHF Liga šampionaRK KilVespremPetar NenadićRukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara