Momir Ilić (©Reuters)
Momir Ilić (©Reuters)

Vesprem bez Nenadića jedva slomio „fenjeraša“, Pešmalbek tri u metu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 20:50

EHF Liga šampiona: Mađarski tim dobio Porto sa 32:30 i ostao u igri za drugo mesto. Dinamo pobedio Gudme u Bukureštu sa 30:27 bez učinka Lazara Kukića

Kriza Vesprema nije prekinuta iako je tim Momira Ilića dobio Porto na svom terenu sa 32:30 i ostao u konkurenciji za drugo mesto u Grupi A EHF Lige šampiona. Posle tri meča bez pobede, mađarski tim je jedva slomio otpor „fenjeraša“. Nije bilo u timu Petra Nenadića koji je posle sukoba sa trenerom, nekadašnjim saigračem u reprezentaciji, suspendovan do daljeg.

Mađarski velikan ima isti broj bodova kao i drugoplasirani Magdeburg, ali nemački tim drži sve u svojim rukama jer ima bolji međusobni skor pred poslednjih 60 minuta grupne faze najjačeg klupskog takmičenja Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Dragan Pešmalbek je postigao tri gola za Vesprem, dok Vladimira Cupare nije bilo na terenu. Ceo meč je branio Rodrigo Korales, sakupivši 12 odbrana. Briljirao je Egipćanin Jehija Eldera sa 12 golova, Rasmus Lauge je dao šest golova, a Mikita Vailupau četiri. Kod portugalskog tima Antonio Areja je postigao šest pogodaka, a Dajmaro Salina i Viktor Ituriza po pet. Čuvar mreže Sebastijan Frandsen je imao 15 uspešnih intervencija.

Dinamo iz Bukurešta je slavio na svom terenu protiv Gudmea sa 30:27, bez učinka srpskog reprezentativca Lazara Kukića. Ante Kuduz je bio igrač meča sa devet golova, dok je raspucan bio i Stanislav Kašparek sa šest. Odličan na golu je bio Said Heidarirad sa 15 odbrana. U redovima danskog šampiona nije bilo najboljeg igrača Simona Pitlika. Nikolaj Pedersen je bio najefikasniji sa šest pogodaka, dok je golman Matijas Rene Dorgelo imao 11 odbrana.

Pari Sen Žermen je osigurao prvo mesto u Grupi A i direktan plasman u četvrtfinale. Sveci su neočekivano lako protutnjali u Poljskoj protiv Visle iz Plocka sa 32:26. Poljski pivotmen Kamil Sipžak je bio najbolji kod Parižana sa šest golova, dok su Adama Keita i Dainis Krištopans pogodili po pet puta.

Rus Dmitrij Žitnikov je bio najefikasniji kod domaćeg tima sa osam golova. Porazu Visle obradovali se u taboru Zagreba koji je pred poslednje kolo ostao na šestom mestu koje vodi u nokaut fazu Lige šampiona.

LIGA ŠAMPIONA - 13. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

GRUPA A

Sreda

Zagreb – Magdeburg 25:31 (14:16)

Četvrtak

Vesprem - Porto 32:30 (15:14)

Visla Plock - PSŽ 26:32 (14:15)

Dinamo Bukurešt - Gudme 30:27 (14:13)

GRUPA B

Sreda

Olborg – Elverum 31:24 (17:12)

Kil – Celje 39:27 (17:15)

Barselona – Seged 39:27 (20:10)

Četvrtak

Nant - Kjelce 30:33 (14:17)



tagovi

EHF Liga šampionaVespremMomir IlićRK PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara