Momir Ilić (©Reuters)
Momir Ilić (©Reuters)

Vesprem od starta najavio šampionske ambicije, Monpelje bez Skubea juri prvenac u evroeliti

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.09.23. | 11:46

EHF Liga šampiona: Mađarski tim gostuje u Odenzeu (18.45). Kolstad sa Sagosenom favorit u Zagrebu. Francuski visešampion oslabljen u narednom periodu

Pobednik rukometnog prelaznog roka u Evropi je superbogati Vesprem. Tim Momira Ilića želi toliko čekanu titulu prvaka Evrope. Novajlije Lukas Sandel, Ludovik Fabregas, Ugo Deska, Agustin Kasano odmah su pokazali klasu, pa srpski trener ima ekipu za velika dela. Mnogi najbogatiji klub na svetu vide na tronu u Kelnu sredinom juna naredne godine. Plasman na završni turnir evroelite ne bi trebalo da se dovede u pitanje.

Prvak naših severnih suseda je furiozno počeo novu sezonu u Ligi šampiona. Pao je prvak Evrope Magdeburg u gostima i Monpelje kod kuće, a novi izazov je gostovanje najboljem danskom klubu, GOG Gudmeu (18.45), dvostrukom uzastopnom šampionu zemlje. Skandinavci ne mogu da igraju u svojoj maloj dvorani, nego su domaćini u obližnjem Odenzeu.

Izabrane vesti

Danci su oslabljeni ove sezone odlaskom nekoliko bitnih igrača, pre svega nove zvezde svetskog rukometa, levog beka Simona Pitlika u Flensburg. Drugu mladost proživljava fantastični srednji bek Morten Olsen koji je strah ui trepet i u 38. godini. Veteran je prošle nedelje u Plocku protiv Visle postigao čak 10 golova. Letos je imao ponudu Barselone posle teške povrede Slovenca Domena Makuca, ali je ostao veran timu iz malenog Gudmea. Kvalitet je na stani Vesprema, ali GOG je kod kuće uvek tvrd orah za najbolje ekipe Starog kontinenta.

18.45: (4,40) GOG Gudme (9,00) Vesprem (1,30)

Zagreb je već na početku sezone smenio Slavka Golužu. Privremeeni kormilar hrvatskog tima je Andrija Nikolić. Posle dva poraza danas (18.45) u Arenu dolazi noveški projekat Kolstad sa fantastičnim Sanderom Sagosenom. Za goste neće biti u timu desnog beka Magnusa Abevika Reda, letošnjeg pojačanja iz Flensburga.

18.45: (3,60) Zagreb (8,50) Kolstad (1,40)

Ako želi da ostanu u borbu za prvih šest mesta i nokaut fazu, Zagrepčani moraju da slave pred svojim navijačima.

Očekuje nas susret s odličnim protivnikom. To je norveška reprezentacija u malom. Njihovu igru u prvom redu krasi i odlikuje puno trčanja i tu ćemo mi morati biti puno bolji u odnosu na Pariz ako mislimo da im pariramo. To se odnosi na segment našeg vraćanja u odbranu. Imaju neke sjajne pojedince poput Sagosena, Bergeruda i Johannesena, a mali im problem sigurno pričinjava povreda desnog beka Reda. Mislim da su malo kratki u rotaciji i tu vidim našu šansu. Kako utakmica bude odmicala, oni će biti umorniji, a mi ćemo to pokušati okrenuti u našu korist”, istakao je Nikolić.

Povredu ima Zvonimir Srna, ali u Zagebu očekuju da će biti spreman za duel s timom iz Trondhajma. Mnogo se očekuje od mladog Srbina Miloša Kosa.

18.45: (6,25) Porto (12,0) Barselona (1,17)

Barselona je favorit protiv Porta koji je vezao dve pobede, ali je jasno da su Katalonci sila, iako su oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu. Monpelje je startovao sa dva poraza. Osim dugo odsutnog desnog beka Janika Lena, trener Patris Kanaje u narednom periodu, verovatno do kraja godine, neće moći da računa na slovenačkog srednjeg bek Staša Skubea.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

EHF LIGA ŠAMPIONA – 3. KOLO

GRUPA A

Sreda

Eurofarm Pelister - Kil 20:23 (9:11)

Kjelce - PSŽ 30:29 (16:15)

Četvrtak

18.45: (6,25) Porto (12,0) Barselona (1,17)

18.45: (3,60) Zagreb (8,50) Kolstad (1,40)

GRUPA B

Sreda

PIK Seged - Olborg 34:27 (20:16)

Magdeburg - Celje 39:23 (20:13)

Četvrtak

18.45: (4,40) GOG Gudme (9,00) Vesprem (1,30)

20.45: (1,45) Monpelje (8,50) Visla Plock (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

VespremRK BarselonaGudmeRK ZagrebRK KolstadMomir Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara