Petra Vlhova (©Reuters)
Petra Vlhova (©Reuters)

Vlhova dominantno do prve pobede u sezoni, Šifrin joj gledala u leđa u Leviju

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.11.21. | 14:44

Slovenka Andreja Slokar posle trijumfa u paralel slalomu zauzela četvrto mesto u slalomu

Promenila je Petra Vlhova trenera - ne i šampionske navike. Slovačka skijašica ostvarila je prvu pobedu u novoj sezoni Svetskog kupa. Aktuelna šampiona je bila najbolja u prvoj vožnji, imala je tu čast da poslednja startuje u drugoj u kojoj je morala da nadmaši vreme Mikaele Šifrin. Uspela je Slovakinja da izađe kao pobednik u finskom Leviju i spreči Amerikanku da stigne do 46. pobede u slalomu.

Postavila je Petra Vlhova ukupno vreme 1:46.19 i za 31 stotinku ostavila je iza sebe Mikaelu Šifrin. Trijumfom u jednom od najznačajnijih ski centara u Zemlji 1000 jezera, slovačka skijašica se probila do treće pozicije u generalnom poretku Svetskog kupa. Prethodno je na otvaranju sezone u Zeldenu zauzela treće mesto, a paralel slalom u Lehu je preskočila poput Mikaele Šifrin, koja je imala probleme sa leđima.

Izabrane vesti

U Svetskom kupu ništa novo. Ponovo će po svemu sudeći, Petra Vlhova i trostruka šampionka Mikaela Šifrin odlučivati o velikom Kristalnom globusu iako je Slovakinja pre početka sezone najavila da joj to neće biti prioritet, nego osvajanje što većeg broja medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu. Kategorija za sebe su Petra Vlhova i Mikaela Šifrin, retko ko može da im stane na crtu, a na postolju u Leviju pridružila im se Lena Dir.

Nemačka skijašica odvezla je sjajnu drugu vožnju, napredovala je tri pozicije i istisnula sa podijuma Andreju Slokar, Anu Sven Larson, Katarinu Linsberger. Besprekorno je skijala Lena Dir kada se drugi put pojavila na stazi, bila je precizna u zaokretima i imala je brzinu posle prelomnice. Plasmanom među deset najboljih zadovoljne su i Ana Sven Larson i Vendi Holdener, koje su se mučile sa povredama.

Šveđanka je propustila minulu sezonu zbog problema sa korona virusom, a potom i povredom, dok je Švajcarkinja neposredno pred početak tekuće sezone doživela težak pad i povredila obe ruke. Brže no što se očekivalo vratila se na stazu.

Slovenka Andreja Slokar zablistala je u paralel slalom. Trijumfovala je u austrijskom Lehu i skrenula pažnju na sebe. Slovenija ima novu zvezdu koja je u stanju da u tehničkim disciplinama konstantno napada visok plasman. U Finskoj je zauzela četvrto mesto, a podijum joj je izmakao za 28 stotinki.


tagovi

zimski sportoviSvetski kup u alpskom skijanjuPetra VlhovaMikaela Šifrin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara