Rukometaši Vojvodine (©MN Press)
Rukometaši Vojvodine (©MN Press)

Vojvodina izaziva branioca krune

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.04.23. | 19:51

Rival Novosađanima u finalu EHF kupa je Nerbo koji je posle drame i penala u revanšu eliminisao Runar

Znalo se da će rukometaši Vojvodine treći put ove godine da idu u Skandinaviju, drugi put u Norvešku, ali je ostalo pitanje ko će biti rival, Nerbo ili Runar. Posle drama u obračunu Vikinga u finale EHF kupa se plasirao Nerbo.

Branilac krune je u prvom meču pobedio Runar u gostima sa 29:27, ali u revanšu dva razlike je bilo za goste – 31:33. Po pravilima EHF-a više nema produžetaka, već se odmah izvode sedmerci, a u penal ruletu bolji je bio Nerbo koji će 27. maja i 3. juna da brani titulu protiv srpskog šampiona. U penal seriji je bilo 5:3 za domaćina.

Izabrane vesti

Videćemo da li će Lale da dočekaju rivala u dvorani Slana bara ili u mnogo većem SPENS-u.

Novosađani su u osmini finala već eliminisali tim iz Norveške, u pitanje je bio Arendal, a Nerbo je ove sezone jači od prošlogodišnjeg vicešampiona ove skandinavske države, plasirao se u polufinalu plej-ofa domaćeg prvenstva.

Najbolji strelac kod Vošinog rivala bili su Tord Haugseng i Kasper Lote sa po sedam golova, dok je Džon Tue postigao pet, a po četiri Lars Hamre i Andres Horst Haugseng. Kod Runara istakao se Robin Vulvik sa devet pogodaka, dok je Kasper Furu dao sedam, a Martin Lindel šest golova.

EHF KUP – POLUFINALE (REVANŠI)

Subota

Vojvodina - Alingsos 32:24 (15:13), prvi meč: 24:25

Nedelja

Nerbo – Runar 31:33 (17:17), pen: 36:36, prvi meč: 29:27

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK VojvodinaEHF kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara