Igor Vori (©AFP)
Igor Vori (©AFP)

Vori se vratio iz penzije, biće saigrač Marsenića i Milosavljeva

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.22. | 08:32

Proslavljeni hrvatski rukometaš do kraja sezone u Fukseu iz Berlina

Legendarni as hrvatskog rukometa Igor Vori tri godine je u penziji. Pošto je zavšio igračku karijeru bio je direktor reprezentacije, kratko je bio na kormilu Zagreba, a sada će opet biti na parketu. Senzacionalne vesti stižu uz Nemačke – Vori će do kraja sezone da brani boje Fuksea iz Berlina, tima koji je treći u Bundesligi i bori se za ulazak u Ligu šampiona.

On je na poziv Stefana Krečmara, sportskog direktora Lisica, odlučio da se reaktivira pošto se povredio Johan Koh na meču Lige Evrope protiv poljske Visle Plock.

Izabrane vesti

"Razmišljali smo kako da pokrijemo izostanak Johana koga neće biti do kraja sezone. Naravno, bili smo jako limitirani u izboru jer je prelazni rok je završio pre mesec dana. Pričao sam s nekoliko pivotmena preko telefona, a čim sam čuo Igora on je rekao kako smatra da može da nam pomogne do kraja sezone. Ima želja da se vrati na teren. Dobili smo sjajnog igrača“, rekao je Krečmar.

Vori će deliti minutažu sa srpskim reprezentativcenm Mijajlom Marsenićem koji je prošle zime produžio saradnju s nemačkom timom do 2028. godine. Na golu ekipe iz prestonice stoji još jedan Srbin, Dejan Milosavljev.

Četvrtak, 19.05: (1,30) Fukse Berlin (9,00) Lemgo (4,40)

Hrvatski pivot je u utorak stavio paraf na ugovor, a od danas će se priključiti timu koga očekuje bitka za drugo mesto i napad na Ligu šampiona u Bundesligi.

Vori je bio član trofejne generacije hrvatskog rukometa. Ima zlato iz Portugalije sa Svetskog prvenstva 2003. godine i najsjajnije odličje iz Atina sa Olimpijskih igara. U bogatoj karijeri branio je boje Zagreba u tri mandata, kao i Barselone, Hamburga i Pari Sen Žermena. Ima 41 godinu, ali i dalje smatra da može da pomogne.



tagovi

FuhseIgor Vori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara