Rukometaši Vojvodine (©srl.rs)
Rukometaši Vojvodine (©srl.rs)

Voša ekspres protutnjala Pančevom: Stavljena tačka na godinu iz snova

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.12.23. | 21:04

Super rukometna liga Srbije: Novosađani pregazili Dinamo - 27:18 u poslednjem meču u 2023.

Ni "d" u derbija u Pančevu. Znali su proteklih godina rukometaši Dinama da pobede šampiona. Čak dva puta su dobili Lale prošle sezone, ali sada je na terenu postojao samo jedan tim. Četa Borisa Rojevića pregazila je domaćina u poslednjem meču u 2023. u Super rukometnoj ligi Srbije, slavila je u zaostalom susretu 11. kola ubedljivo sa 27:18 (19:10) i stavila tačku na godinu iz snova.

Tri trofeja su Novosađani osvojili ove godine, a 2023. su završili sa svih 14 pobeda u šampionatu i dali do znanja konkurenciji da pobednički pehar teško da će da pomeri iz trofejnih vitrina na Slanoj bari.

Izabrane vesti

Dominantno, sigurno, delovlo je srpski šampion u dvorani Strelište. Pobednik je bio rešen posle 30 minuta, kada je na semaforu pisalo 10:19. Odbrana na čelu sa golmanom Andrejem Trnavcem je bila sjajna, u napadu je odličan bio pivotmen Nemanja Ratković. U kontri je neumoljiv bio Vukašin Vorkapić, dok je sa bekovskih pozicija najefikasniji bio Tunišanin Mohamed Aziz Aidi.

Ništa Pančevci nisu mogli u napadu, bekovi Trabelsi, Ilić, Čabrilo i Pavlović su pucali ćorcima. Golmani Nemanja Marjanović i Nikola Ćirović su imali samo dve odbrane, nasuprot Trnavčevih sedam, pa je već u prvom delu utakmice bilo jasno da bodovi odlaze u srpsku Atinu.

U nastavku samo otaljavanje posla, Voša je sa pola snage upisala novi ubedljivi trijumf.

U pobedničkom timu najefikasniji sa pet golova bio je Nemanja Ratković, i to bez promašaja. Po četiri su dali bekovi Aziz Aidi i Milan Golubović, dok su se Gregor Ocvirk i Vukašin Vorkapić po tri puta upisali u strelce. Golman Trnavac je zaustavio 11 udaraca domaćim rukometašima. Kod Dinama vredan pomena bio je samo pivotmen Ilija Bogdanović. Iskusni pivotmen je pogodio pet puta mrežu Novosađana. Marjanović je sakupio pet intervencija, a Ćirović dve.

Vojvodina je završila godinu na prvom mestu sa dva boda više od Metaloplastike, dok je Dinama tek četvrti i čeka ga bitka za plej-of, verovatno sa Dubočicom.



tagovi

RK VojvodinaBoris RojevićAndrej Trnavac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara