Voša lagano do finala Kupa: Parapunov udarao po Mladom radniku

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.12.22. | 19:03

Izabranici Slobodana Boškana nadigrali Požarevljane i plasirali se u finale – 3:0

Odbojkaši Vojvodine prvi su finalisti Kupa Srbije! Lale su se večeras rutinski pred svojom publikom revanširale Mladom radniku za poraz u prvom meču (1:3), slavile maksimalnim rezultatom i tako obezbedile mesto u finalu – 3:0 (25:17, 25:20, 25:18).

Najefikasniji u timu Vojvodine bio je Radoslav Parapunov sa 18 poena, a sledio ga je Žarko Ubiparip sa 14. David Mehić osvojio je osa,, a Petar Krsmanović pet. U ekipi Mladog radnika najbolji su bili Andrij Tupči sa devet, a Vanja Eremić, Goran Bjelica i Marko Sinđelić sakupili su po šest.

Izabrane vesti

Ni u jednom setu nije bilo gotovo nikakve nezivesnosti. Uspeli su tokom drugom kvartala gosti da zaprete, u jednom momentu i da preokrenu rezultat, ali to je bilo kratkog daha. Nisu Požarevljani imali snage da dođu čak ni do jednog seta i eventualno pokušaju da preko boljeg poen količnika stignu u finale. Na kraju Vojvodina je rutinski rešila posao i zasluženo ostala u igri i za drugi trofej u ovoj sezoni.

Mnogo bolje su Novosađani otvorili utakmicu. Odmah su pobegli na četiri poena razlike i primorali stručni štab gostiju da reaguje tajm-autom. Nije to mnogo pomoglo Požarevljanima, Lale su i u nastavku kontrolisale meč. Opet je bio veoma raspoložen Parapunov, koji je vezao dva as servisa. Stigle su Lale ubrzo do velikih plus sedam – 12:5. Ipak, tada su malo razdrmali i gosti preko Tupčija i Eremića, ali samo nakrakto su uspeli da zaprete šampionu. Domaći su bili mnogo više koncetrisani, osvajali poene i u napadu i u bloku. Pred kraj seta Voša je vratila zalihu od velikih sedam poena – 21:14, što je bila nedostižna prednost za Mladi radnik, pa su Lale povele sa 1:0 u setovima.

U drugom setu od početka je viđena rezultatska klackalica. Domaći su imali blagu prednost. Izuzetno se u ovom setu u redovima Lala razigrao Mehić, koji je osvajao bitne poene u napadu. Ipak, Mladi radnik nije dozvoljavao Staroj dami da se značajnije odlepi. Takođe, odbojkaši Vojvodine bili su veoma loši sa sevis linije u ovom periodu i napravili veliki broj servis grešaka. Gosti su to iskoristili, bili strpljivi i uspeli da preko Tupčija i Bjelice stignu najpre do izjednačenja, a potom i do preokreta – 13:14. Usledila je velika borba, igralo se poen za poen, ali onda su Novosađani zahvaljujući Mehiću, Parapunovu i Ubiparipu ponovo poveli – 19:17. Nedostajalo je gostima u tim momentima više koncentracije, vezali su čak tri servis greške, što im Lale nisu oprostile i na kraju as poenom Ubiparipa duplirale prednost u setovima.

I u trećem kvartalu na početku se igralo poen za poen, ali je Voša pobegla na plus četiri nakon što je fantastični Ubiparip vezao čak četiri as poena – 9:5. U nastavku su Novosađani kontrolisali utakmicu i uspeli da pobegnu i na plus pet posle as servisa Mehića.

Sredinom seta u potpunosti se raspala igra Mladog radnika, izabranici Slobodana Boškana bili su disciplinovani i u napadu i u bloku i samo uvećavali prednost. Pred kraj Vojvodina je pobegla na velikih sedam poene ralzlike – 19:12 i rutinski stigla do maksimalne pobede vredne finala. Novosađani će se za trofej Kupa boriti protiv Partizana ili Radničkog, koji sutra igraju revanš. Prvi susret pripao je Radničkom, koji je slavio kod kuće sa 3:1.


tagovi

OK VojvodinaRadoslav ParapunovOK Mladi Radnikkup srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara