Rukometaši Vojvodine (©Starsport)
Rukometaši Vojvodine (©Starsport)

Voša na izletu u Našicama, srpski šampion u kombinovanom sastavu

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.03.23. | 10:09

SEHA liga: Novosađani odmaraju najbolje danas (16.00) protiv Neksea u petom kolu regionalnog takmičenja

Furiozno je Vojvodina počela takmičenje u SEHA ligi. Na svom parketu je dobila Nekse i Eurofarm Pelister, učesnike grupne faze Lige Evrope, ali je prošle nedelje očekivano poklekla u Bitolju od makedonskog vicešampiona.

Srpski prvak i lider Arkus lige je igrao sa juniorima, igračima koji su na pozajmicama, sa samo jednim prvotimcem Aleksandrom Kurtešom. I sa desetkovanim sastavom je pružen žestok otpor makedonskog timu (25:30). Lale danas (16.00) gostuje u Slavoniji Nekseu u poslednjem meču grupe faze regionalnog takmičenja. Ovaj meč bi mogao da odluči o prvom mestu u Grupi A i lakšeg rivala u četvrtfinalu plej-ofa SEHA lige.

Izabrane vesti

Ovo takmičenje nema veliki značaj, nema takmičarskog karaktera, više služi ekipama da se pripreme za važnije obaveze u domaćim i evropskim takmičenjima. Vojvodinu uskoro čeka dvomeč četvrtfinala EHF kupa sa Gorenjem iz Velenja, dok je tim iz Našica se plasirao u osminu finala Lige Evrope, takmičnje koje je rang više u odnosu na ono koje igraju Lale.

Voša je put Našica krenula u kombinovanaom saatavu bez trenera Borisa Rojevića. Ekipu će kao u Bitolju da predvodi pomoćnik Dragan Kukić.

Odlučili smo da u Našice otputujemo u kombinovanom sastavu i još jednom pružimo priliku našim mlađim igračima koji su se odlično odigrali u Bitolju protiv Eurofarma Pelister. Sa dve pobede nad Nekseom i Eurofarmom dokazali smo svima da možemo da pobeđujemo ekipe iz Lige Evrope. Međutim, igramo u četiri različita takmičenja i zbog toga ponekad moramo da tražimo različita rešenja“, rekao je Rojević pred ovaj duel.

16.00: (1,05) Nekse (18,0) Vojvodina (13,0)

I Nekseu nedostaju reprezentativci Hrvatske, ali se očekuje da budu u jačem sastavu nego Vojvodina i ima ulogu apsolutnog favorita.

Kako je reprezentativna nedelja u toku nećemo imati sve igrače na raspolaganju za ovaj meč. S druge strane, ovakve utakmice su zaista dobre za nas jer ćemo imati priliku da nekim od naših mlađih igrača pružimo šansu da se takmiče u SEHA ligi. Vojvodina ima zaista dobar tim koji je uspeo da dođe do zaslužene pobede prvom susretu sezone u Novom Sadu, a mi ćemo svakako morati da odigramo svoj najbolji rukomet da bismo izašli kao pobednici. Raspored sa kojim smo radili u ovih poslednjih 40 dana bio je zaista težak, zbog čega smo odlučili da našim igračima damo nekoliko slobodnih dana da se opuste i pripremimo za ono što nam predstoji. Nismo imali mnogo sreće ni sa povredama, ali bez obzira na to daćemo sve od sebe da u ovoj utakmici budemo pravi“, istakao je Branko Tamše, trener Neksea.

U prvom meču Vojvodina je početkom godine pobedila Nekse sa 31:25.

SEHA LIGA – 5. KOLO

Četvrtak

GRUPA A

16.00: (1,05) Nekse (18,0) Vojvodina (13,0)



tagovi

RK VojvodinaRK NekseSEHA ligaBoris Rojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara