Rukometaši Vojvodine (©Starsport)
Rukometaši Vojvodine (©Starsport)

Voša otaljala posao u Leskovcu, Đorđić se raspucao, Kojadinović vodio crno-bele

Vreme čitanja: 4min | pet. 08.03.24. | 21:27

Super rukometna liga Srbije: Šampion dobio Dubočicu u Leskovcu sa 34:28. Devet golova doskorašnjeg reprezentativca. Pobede večitih, Metaloplastike, Pančevaca i važan trijumf Obilića u Kaću u borbi za opstanak

Nije bilo iznenađenja u kompletnom 19. kolu Super rukometne lige Srbije. Najbolja četiri tima, Vojvodina, Metaloplastika, Partizan i Dinamo su slavili, Zvezda je u neizvesnoj završnici dobila u Zrenjaninu protiv Proletera, dok je Obilić ostvario važna dva boda u borbi za opstanak trijumfom u Kaću protiv Jugovića.

Četa Borisa Rojevića se oporavila posle bolnog ispadanja iz Evrope za jedan gol u utorak uveče protiv švajcarskog Kadetena. Vojvodina je pobedila u Leskovcu Dubočicu sa 34:28. Mučili su se Novosađani u prvom poluvremenu. Dobro je branio iskusni čuvar mreže domaćina Miroslav Kocić, ali razlika u kvalitetu u nastavku je odnela prevagu.

Izabrane vesti

Raspucan je bio Petar Đorđić, strelac devet golova u pobedničkom timu. Luka Rogan i Boris Puhovski su postigli po pet pogodaka, dok su se Živan Pešić i Milan Golubović po četiri puta upisali u listu strelaca. Fran Lučin i Andrej Trnavac su se sakupili po šest obdrana.

Kod domaćina, koji ima samo teoretske šanse da se dokopa plej-ofa, pivotmen Goran Ristović je dao šest golova, a Aleksa Milošević pet. Čuvari mreže su imali 15 odbrana, Kocić 11, a Stefan Arđelan četiri.

Pred poslednja tri kola ligaškog dela sezone, pred plej-of, a pre dvonedeljne pauze zbog obaveze reprezentacije u EHF nedelji, Metaloplastika je pobedom u Šapcu protiv Radničkog sa 37:27 osigurala drugo mesto pred plej-of. I dalje tim Vladana Matića ima matematičke šanse da bude prvi, mada bi samo čudo trebalo da se dogodi da Vojvodina ne bude lider pred bitku za titulu.

Vojislav Brajović je opet bio sjajan, pogodio je devet puta, dok su se istakla još dvojica bekova, Milan Dakić sa šest i povratnik u reprezentaciju Srbije Milan Jovanović sa pet pogodaka. Krila Uroš Simić i Mateja Dodić su pogodila mrežu Kragujevčana po četiri puta. Standardno dobar na golu je bio Darko Arsić sa 14 intervencija. Kod gostiju Miloš Brudžić je postigao sedam golova, a Nikola Perić je imao šest odbrana.

Partizan je boljom igrom u drugom poluvremenu, kao i prošle nedelje protiv Dinama u Pančevu, slomio otpor Uba u gostima - 34:22. Na poluvremenu je bilo samo +1 za tim Đorđa Ćirkovića, ali u nastavku rapsodija Beograđana. Crno-beli su ostali na trećem mestu, zadržali su bod više od Dinama. Blistao je reprezentatuvac Srbije Uroš Kojadinović, strelac 11 golova, dok su se Nemanja Jović i Veljko Popović po pet puta upisali u listu strelaca. Ivan Mihajlov je imo pet odbrana, a Nemanja Marjanović sedam. Kod domaćina, Dušan Panovski i Srđan Milić su po pet puta pogodili mrežu tima iz Humske, dok je Boris Maksović sakupio devet intervencija.

Dinamo je pobedio u Vranju sa 25:19 i izvesno obezbedio mesto u plej-ofu i novi izlazak u Evropu. Povratnik na teren posle mesec dana pauze zbog povrede, Milan Pavlović, bio je junak meča sa devet golova, dok je Miloš Grozdanić dao pet. Iskusni Milan Kosanović je sakupio osam odbrana. Kod tima Đorđa Teodorovića, Marko Vasić je pogodio pet puta, a Duško Čelica četiri, dok su golmani imali 13 odbrana, Aleksandar Gašić sedam, a Mladen Španjević šest.

Zvezda je golom Miloša Bujišića četiri sekunde pre kraj slavila u Zrenjaninu protiv Proletera sa 32:31. Bujišić i Viktor Matičić su postigli po osam golova za crveno-bele, dok je standardno dobar ove godine bio iskusni pivotmen Dušan Andrejvić koji je dao sedam pogodaka. Miloš Kovačević je protiv bivšeg kluba imao pet odbrana. Kod domaćina raspoložen je bio Nikola Lazić sa 13 golova, dok su golmani Živojin Ilić i Dalibor Breti sakupili po šest odbrana.

Obilić mladog stručnjaka Marka Pavlovića igra sjajno u gostima ove godine. Pobeđen je Jugović u Kaću sa 24:22, a blistao je veteran Ilija Sladić sa 11 golova, dok je desno krilo Pavle Banduka pogodilo mrežu šest puta. Na golu je blistao Dušan Tasić sa 14 odbrana. Kod domaćina nije bilo Sima Šijana, a istakao se Nemanja Momčilović sa 10 pogodaka. Kosta Dizdar je sakupio devet odbrana.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 19. KOLO

Petak

Proleter – Crvena zvezda 31:32 (12:17)

Dubočica – Vojvodina 28:34 (15:16)

Jugović – Obilić 22:24 (9:12)

Vranje – Dinamo Pančevo 19:25 (10:13)

Metaloplastika – Radnički KG 37:27 (18:16)

Ub – Partizan 22:34 (13:14)



tagovi

RK VojvodinaRK PartizanRukometna superligaRK Dinamo PančevoMetaloplastika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara