Andrej Rudić u napadu (©MN Press)
Andrej Rudić u napadu (©MN Press)

Voša sa Ukrajincima igra u četvrtak u Poljskoj, ekipa tri dana ranije stigla iz Novog Sada

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.10.23. | 16:59

O evropskom izazovu pričao je jedan od iskusnijih u timu Andrej Rudić

Odličan start u prvenstvu i Kupu, osvojen trofej u Superkupu, sad je vreme za evropske izazove... Odbojkaši Vojvodine u ponedeljak uveče smestili su se u hotelu "Prezidencki", a danas su krenuli sa pripremama za meč prvog kola CEV Kupa.

Rival Novosađanima će biti ukrajinska ekipa Žitiči Polisja, koja je domaćin u Žešovu. Utakmica je na programu u četvrtak, a Novosađani su tri dana ranije stigli na mesto događaja.

Izabrane vesti

Veći deo sastava do sada nije osetio evropsko iskustvo. Sa najviše sezona na evrosceni može da se pohvali srednji bloker Andrej Rudić. Iza njega je šest takmičarskih godina, tokom kojih nije imao mnogo prilike da bude u postavi.

Sada je konačno dočekao drugačiju ulogu.

"Nisam mnogo razmišljao o tome koliko puta sam nastupao na međunarodnoj sceni u Vošinom dresu, čak sam mislio da nešto više ima Žarko Kisić. Naravno, on to sigurno ima, ako saberemo i njegove sezone u drugim klubovima. Iskreno, meni ova nova uloga, koja nosi veću odgovornost i više angažovanja, prija i uživam u njoj. Volim da igram, volim što imam takvu ulogu, nadam se da ću se dobro pokazati i da će sve biti kako treba", rekao je Andrej Rudić za sajt OK Vojvodina.

Iako su putovali autobusom, igrači su zadovoljni što imaju dovoljno vremena za privikavanje.

"Klub je dobro organizovao ovaj put. Došli smo mnogo ranije, imaćemo ovde četiri treninga, plus utakmicu, tako da mislim da ćemo imati mnogo vremena da se ovde osećamo skoro kao domaćini. Očekujem da se borimo kao protiv Partizana u Superkupu, verujem da nam takve velike utakmice prijaju i da u situacijama i kada nismo favoriti imamo još više motiva. Treba samo da damo sve od sebe i da igramo slobodno i borbeno", podvukao je Rudić.

Meč Žitiči Polisja – Vojvodina počinje u 20.00 časova u četvrtak. Revanš se igra 1.novembra u 19 časova u maloj sali Spensa.


tagovi

OK VojvodinaCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara