Rukometaši Vojvodine (©RSS)
Rukometaši Vojvodine (©RSS)

Vošina dominacija u 2023: Četvrti trofej u godini osvojen u Lazarevcu

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.12.23. | 19:47

Novosadski rukometaši odbranili pehar u Svesrpskom kupu posle pobede u finalu protiv banjalučkog Borca sa 37:28 (18:13). U ženskoj konkurenciji do trona je stigla Jagodina

Sedmi put je organizovan rukometni Svesrpski kup i sedma titula za Vojvodinu. Srpski šampion pobedio je u finalu Borac iz Banjaluke sa 37:28 (18:13) i nadmoćno osvojio četvrti trofej u 2023. godini. Novosađani su tako na najlepši način zaokružili najbolju godinu u istoriji kluba.

Pre ovog trofeja u Lazarevcu, četa Borisa Rojevića je osvojila duplu krunu u Srbiji, prvenstvo i kup, a stigao je krajem maja i najveći pehar u klupskoj istoriji, prvi međunarodni, EHF kup.

Izabrane vesti

Lale su igrale u najjačem sastavu. Nije štedeo svoje izabranice Rojević koji je za pet godina na kormilu tima sa Slane bare stigao do 15. trofeja.

Pitanje pobednika se nijednog trenutka nije dovodilo u pitanje. Vodila je Voša početkom drugog poluvremena sa 10 golova razlike. Na desetak minuta pre kraja smanjili su Banjalučani na -5, ali brzo je Boris Puhovski iz kontre prekinuo seriju tima Irfana Smajlagića. Na kraju ubedljivih, sigurnih – 37:28 i zasluženi odmor do početka naredne godine.

Najefikasniji igrač utakmice bio je reprezentativac Srbije Vukašin Vorkapić sa 11 golova, od toga šest iz sedmeraca. Tunišanin Mohamed Aziz Aidi je dao sedam, Boris Puhovski šest, a Bojan Rađenović četiri. Kod Borca Belorus Klimavec je bio najbolji sa devet pogodaka.

INTERVJU – UROŠ KOJADINOVIĆ: ŽELIM DA SE OPROSTIM OD PARTIZANA S TROFEJEM, NISAM GLAVOM U TULUZU

Prvi deo domaćeg prvenstva Novosađani su završili sa svih 14 pobeda, a plasirali su se u Top 16 Lige Evrope gde ih u 2024. godini čekaju dvomeči sa nemačkom Flensburgom i švajcarskim šampionom Kadeten Šafhauzenom.

U ženskoj konkurenciji Svesrpski kup, takmičenje u kome učestvuju ekipe iz Srbije i Republike Srpske, kruna je završila u rukama Jagodine. Šampionke Srbije savladale su u neizvesnoj završnici Borac iz Banjaluke sa 27:26 (12:12). Najefikasnija u timu Dragana Markova bila je Srna Sukur sa osam golova.



tagovi

RK VojvodinaBoris RojevićRK Borac Banjaluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara