Vladimir Vujasinović i vaterpolisti Vuljagmenija (©MN Press)
Vladimir Vujasinović i vaterpolisti Vuljagmenija (©MN Press)

Vujasinović i Ubović jednom nogom na F4 Kupa Evrope

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 21:15

Pored Vuljagmenija prednost stekli i Sabadelj i Špandau

Najveće iznenađenje u vaterpolo svetu prethodne sezone bio je Vuljagmeni. Ušao je na mala vrata na završni turnir Lige šampiona, po provali oblaka u Beogradu eliminisao Brešu i stigao do polufinala. Nije mogao protiv Pro Reka, trostrukog uzastopnog evropskog prvaka, ali i samim plasmanom među četiri najbolja na Starom kontinentu napravio je Vladimir Vujasinović podvig.

Vuljagmeni nije uspeo da sačuva sastav, bio je primoran da uzvrši korekcije između sezona i ove se u Ligi šampiona nije proslavio. Završio je takmičenje već u grupnoj fazi, preselio se u Kup Evrope, a tamo bi mogao do – evropskog trofeja. Od svih klubova je najbljiži plasmanu na fajnal-for, praktično je jednom nogom na finalnom turniru posle pobede nad riječkim Primorjem – 14:9.

Izabrane vesti

Grčki centar Dimitrios Nikolaidis letos je prešao u Olimpijakos, napravio je iskorak u karijeri, dok je Vuljagmenijev najbolji strelac, Efstatios Kalogeropulos, odlučio da makar još godinu dana sarađuje sa srpskim trenerom. U prvom četvrtfinalnom duelu je zajedno sa Dilanom Vudhedom, američkim šuterom koga je Dejan Udovičić poslao u Evropu da stiče iskustvo i što bolje se pripremi, bio čovek odluke.

Primorje je bilo bez rešenja za grčkog i američkog reprezentativca. Kombinovano su dali golova koliko i ceo tim riječkog kluba. Efstatios Kalogeropulos izbušio je protivničku mrežu, pet puta je pogađao metu. Vuljagmeni je gro golova dao sa spoljnih pozicija, a među strelce se upisao i srpski centar Nemanja Ubović. Panajotisu Corcatosu je najveće probleme pravio holandski reprezentativac Kas te Rile, koji je bio podjednako efikasan kao i Dilan Vudhed, a istakao se još i Niko Čibranić sa tri.

Prednost posle prvih utakmica ostvarila su još dva kluba koja su jesenas nastupala u Ligi šampiona. Sabadelj je na jedvite jade u izuzetno neefikasnom meču trijumfovao u Bukureštu – 6:5. Steaui je presudio levoruki španski šuter Blaj Maljarah. Gol prednosti sa gostovanja nosi i Špandau, berlinski tim je na Apeninima zahvaljujući hrvatskom vaterpolisti Marinu Tomasoviću porazio Savonu – 11:10.

Ostalo je još samo da se odigra meč između Crvene zvezde i Juga u Dubrovniku, koji je pomeren zbog Tomo turnira na utorak.

KUP EVROPE – ČETVRTFINALE:

Subota

Vuljagmeni – Primorje 14:9

Savona – Špandau 10:11

Steaua Bukurešt – Sabadelj

Utotak

20.00: Jug Dubrovnik – Crvena zvezda



tagovi

VuljagmeniLEN Kup EvropeVK PrimorjeVK SabadeljŠpandauVK SteauaVK SavonaVladimir VujasinovićNemanja Ubović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara