""
""

WADA nije pokolebala Ruse – za OI 2028. iz inata nude tri grada

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.02.17. | 10:59

Olimpijski savez Rusije se ne savija pred optužbama za doping već preporučuje Soči, Kazanj i Sankt Peterburg za domaćinstvo najveće smotre sporta

Aleksandar Žukov, predsednik Olimpijskog komiteta Rusije najavljuje da će njegova zemlja ponuditi tri grada za organizaciju OI 2028. sviđalo se to WADA agenciji ili ne.

Izabrane vesti

Ruski mediji prenose da Olimpijski komitet Rusije ne uzima u obzir jedino Moskvu gde su već održane Olimpijske igre 1980. godine. S tim u vezi Aleksandar Žukov je izjavio da Rusija uprkos izuzetno negativnog stava Međunarodne atletske federacije (IAAF) i Međunarodne antidoping agencije (WADA) preporučuje Soči, Kazanj i Sankt Peterburg za zborno mesto Olimpijskih igara 2028. godine.

Ruse ohrabruje i činjenica da će se u njihovoj zemlji već naredne godine održati Svetsko prvenstvo u fudbalu. Baćuške su uspele da odole pritiscima sa svih strana vezano za organizaciju najvećeg praznika fudbala. U osudama i hajci protiv ruskog domaćinstva usmerenim direktno na FIFA asocijaciju prednjačile su pojedine evropske zemlje. S tim u vezi Rusi sada žele da dokažu da su bolji od zle reputacije koja im je nametnuta.

(Foto: Action Images)


tagovi

Svetska antidoping agencijaRusijaOlimpijske igreIAAFAleksandar Žukov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara