Odbojkašice Ezačibašija (©CEV)
Odbojkašice Ezačibašija (©CEV)

Za Gvidetija nije dobro počelo: Ezačibaši konačno timski odigrao kako treba

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.24. | 22:50

Tijana Bošković predvodila ekipu do prve pobede u polufinalu plej-ofa prvenstva Turske

Odbojkašice Ezačibašija i Fenerbahčea sve su bliže novim velikim okršajima u finalu plej-ofa. Lavarinijeve devojke su u prvoj utakmici razigravanja savladale Turkiš Erlajnz, a Tijana Bošković i njene saigračice su bacile na kolena Vakifbank.

Za selektora Srbije Đovanija Gvidetija plej-of definitivno nije dobro počeo... Za Ezačibaši danas konačno može da se kaže da je odigrao timski veoma dobar meč, a njegovu snagu na koži je osetio Vakifbank - 3:1 (25:11, 23:25, 25:21, 25:15).

Izabrane vesti

Retko kad se poklopi da sve igračice Ferhata Akbaša budu na istom nivou, pa današnja partija sigurno da može turskog stručnjaka da raduje u završnici sezone.

Po običaju Tijana Bošković je bila najefikasnija sa 21 poenom (32-18, 56 odsto), ali ovog puta nije bila usamljena. Irina Voronkova i Hande Baladin su osvoile po 15 poena i značajno doprinele pobedi.

Bejza Ariči je upisala deset poena, uz fantastičan napad 9-8 (89 odsto) i po jedan as i blok. Šinejd Džek Kisal je brojala do sedam, baš kao i dizač Elif Sahin (4-2 napad, četiri asa, jedan blok). Libero Simge Akoz je dodala 17 prijema, bez greške (53 pozitivnog, 29 odsto idealnog). Jovana Stevanović nije ulazila na teren...

Vakifbank je startovao sa Biankom Bušom na poziciji primača zajedno sa Gabi Gimaraeš, ali je Gvideti zamenio već u prvom setu. Ozbiljno su je nagazile servisom protivnice - dodala je šest prijema, ali je samo 17 odsto bilo pozitivnog, bez idealnog... Dobila je dve lopte u napadu - od kojih jednu prošla, a prilikom druge napravila grešku. Na kraju imala je taj jedan osvojen poen.

Ušla je Franti i zajedno sa Gabi donela Vakifu drugi set, ali više od toga nije mogla... Ezačibaši je u nastavku bio bolji tim i veoma blizu je finala. Gabi je zabeležila 15 poena, Franti 13, a Tompson devet.

Naredni polufinalni mečevi zakazani su za četvrtak 4. april.

POLUFINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠICE U TURSKOJ

Turkiš Erlajnz - Fenerbahče 0:3

Ezačibaši - Vakifbank 3:1

***serija se igra na dve pobede



tagovi

Tijana BoškovićĐovani GvidetivakifbankEzačibašiBianka Buša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara