Simone Đaneli (©FIVB)
Simone Đaneli (©FIVB)

Zamenjeni termini polufinala, Poljska i Japan igraju prvi

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 16:20

U subotu od 20.00 časova će na teren Amerika i Italija

Prvo reprezentativno odbojkaško takmičenje u godini došlo je do samog kraja. Preostalo je još da se odigraju polufinalni mečevi, finale i duel za bronzu.

Liga nacija će sigurno dobiti novog šampiona, jer sve četiri ekipe koje su prošle do sada nisu osvajale zlatne medalje. Reč je o Italiji, Poljskoj, Americi i Japanu.

Izabrane vesti

Sada je poznato i kada će ko izaći na teren, a termini polufinala su zamenjeni u odnosu na prvobitne. Na rasporedu je prvo bila utakmica Italija - Amerika od 17.00 časova jer su te dve ekipe tokom prvog takmičarskog dana obezbedile prolaz, a od 20.00 časova je trebalo da igraju domaćin Poljska i Japan. Međutim, biće obrnuto.

Prvo će na teren Poljaci i Japanci (17.00 časova), iako su kasnije odigrali četvrtfinala. Ali, onda će pobednik imati više vremena da se oporavi za finale. Od 20.00 će istrčati na tarafleks Amerikanci i Italijani.

U nedelju je od 17.00 časova na programu meč za bronzu, a od 20.00 časova se igra finale.

Podsetimo, pet ekipa je do sada osvajalo odličja u Ligi nacija. Rusija je najuspešnija sa dva zlata, iza je Francuska sa po jedinim zlatom, srebrom i bronzom. Na trećem mestu je Brazil sa jednom medaljom i to najsjajnijom.

Amerika i Poljska imaju po tri odličja - SAD dva srebra i jednu bronzu, a Poljaci jedno srebro i dve bronze.

To bi značilo da će Amerika i Poljska napadati četvrtu medalju ukupno, prvi zlatnu, a Italija i Brazil će pokušati da dođu do prvog odličja, jer do sada nikada nisu bili na podijumu u Ligi nacija.


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija ItalijeMuška odbojkaška reprezentacija PoljskeMuška odbojkaška reprezentacija SADLiga nacija za odbojkašemuška odbojkaška reprezentacija Japana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara