(©FTC Ferencvarosi)
(©FTC Ferencvarosi)

Završen transfer leta: Dušan Mandić se rastao sa Novim Beogradom i potpisao za Ferencvaroš

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.06.23. | 12:36

Dvostruki olimpijski šampion napustio srpski klupski vaterpolo...

Otkako je sezona završena glavna dilema bila je gde će završiti Dušan Mandić. Neće biti sage, sve je završeno u ekspresnom roku: dvostruki olimpijski šampion pojačao je Ferencvaroš!

Dušan Mandić je trebalo još dve sezone da nosi kapicu novobeogradskog kluba, ali je očigledno procena svih bila da je najbolje za sve da se pre vremena zatvori jedno poglavlje. Levorukog bombardera je Živko Gocić posle poraza od dubrovačkog Juga odstranio iz tima i na tom polju ništa se nije promenilo do kraja sezone. Jedan od najboljih strelaca današnjice čamio je na tribinama, pa je razlaz bio logičan sled događaja.

Izabrane vesti

Ipak, bila je nepoznanica kako će se kompletna situacija razrešiti, jer bio je Dušan Mandić pod ugovornom obavezom. Očigledno da su tri strane pronašle kompromisno rešenje, pa Novi Beograd nije zatezao oko odlaska prve zvezde, a Ferencvaroš je potpisom višestrukog osvajača Lige šampiona potvrdio da će iduće sezone napasti novu evropsku titulu.

Mađari su dobili kapitalno pojačanje, pohvalili su se da će trofejni srpski reprezentativac nositi njihovu kapicu – dug niz godina to je radio i Nikola Jakšić, i bio je deo tima koji je osvojio Ligu šampiona – a ostaje da se vidi kako su se klubovi dogovorili da ispreglaju to što je Dušan Mandić imao važeći ugovor sa Novim Beogradom.

Ferencvaroš je aktivirao najveću transfer bombu, a takođe je sve dogovorio i sa italijanskim reprezentativcem Edoardom di Somom, pa će tako u novoj sezoni definitivno biti pretendent na evropski tron. A, verovatno i najveći konkurent Pro Reku s obzirom na to da je potpisao dva kapitalca. Najveća nepoznanica je kako će Balaž Njeki rukovoditi timom...

Žolt Varga je u Beogradu odstupio od kormila, nadalje će isključivo obavljati selektorsku funkciju, a mesto prvog trenera Ferencvaroša zauzeo je njegov pomoćnik. Već 11 meseci priprema se za uogu šefa stručnog štaba i sa igračima poput Dušana Mandića, osvajača Lčige šampiona sa Partizanom i Pro Rekom, odnosno Edoardom di Somom život u porvoj samostalnoj sezoni će mu biti olakšan.

Dobio je Balaž Njeki jednog od najboljih – ako ne i najboljeg – šutera današnjice za koga su, posle suspenzije, bili zainteresovani brojni evropski klubov. Dušan Mandić će tako posle kapice Primorca, Partizana, Pro Reka i Novog Beograda nositi i opremu Fradija, a srpski klupski vaterpolo ostao je siromašiji za prvu zvezdu.



tagovi

Vaterpolo transferiVK Novi BeogradVK FerencvarošDušan Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara