Simo Šijan (©srl.rs)
Simo Šijan (©srl.rs)

Žestok otpor Radničkog, ali je Vojvodina na suvi kvalitet i granitnu odbranu u finišu slavila u Kragujevcu

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.09.23. | 19:57

Rukometna Superliga Srbije: Novosađani pobedili u gostima sa 29:24 u derbiju trećeg kola. Ubedljive pobede Dubočice u Zrenjaninu i Metaloplastike u Šapcu protiv Jugovića

Da bi se pobedio šampion Srbije, Vojvodina, potrebno je da se igra u istom ritmu 60 minuta, a ne samo 45. Tri četvrtine derbija rukometne Superlige u Kragujevcu, Radnički je bio ravnopravan rival desetostrukom uzastopnom šampionu Srbije, ali „žutih“ 11 minuta bez gola domaćina od 46. do 57. minuta, „suvi kvalitet“ Lala u napadu i granitna odbrana na čelu sa Miljanom Pušicom rezultirala je novom pobedom.

Kada je Veljko Davidović, pivotmen Kragujevčana, postigao gol u 46. minutu za izjednačenje – 22:22, činilo se da može da dođe do senzacije u srcu Šumadije. Međutim, tada trener gostiju Boris Rojević traži tajm-aut, Novosađani podižu igru u odbrani. Više od 11 minuta mreža Voše se nije zatresla. Nekoliko odličnih odbrana je imao Andrej Trnavac. Sa dva vezana gola Mohameda Aziza Aidija i pogotkom Stefana Sunajka, šampion Srbije se odlepio na +4 – 26:22 u 55. minutu i tada je bilo jasno da će gosti da slave.

Izabrane vesti

Razlika u kvalitetu Vojvodine i svih ostalih klubova u Superligi je evidentna. Radnički je odigrao odlično, ali nedovoljno da se izbegne prvi poraz u šampionatu. Ako tim Zlatka Petronijevića ovako nastavi može da se nada borbi za plej-of. Boris Rojević ima problema na startu šampionata. Napad još nije tečan, kao što je recimo bio prošlog meseca u Doboju, ali ima još više od tri nedelje do početka Lige Evrope, kada bi forma trebalo da bude na vrhuncu.

Imao je Radnički vođstvo u većem delu prvog poluvremena. Bezidejni napad gostiju u finišu prvih 30 minuta je pokrenuo mladi Simo Šijan koji je postigao tri gola u prvom delu meča. U nastavku se razigralo i brzonogo levo krilo Stefan Sunajko, uz pominjanog Tunišanina Aziza.

Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je Sunajko sa šest golova. Po četiri su postigli Simo Šijan i Mohamed Azizi Aidi, dok su tri pogotka dali Boris Puhovski i Živan Pešić. Andrej Trnavac je sakupio sedam odbrana, a Fran Lučin tri. U timu gostiju nije bilo kapitena Miljana Vukovljaka i srednjeg beka Branka Tomića.

Kod Kragujevčana, standardno najviše golova delo je levog krila Miloša Barudžića koji je pogodio sedam puta, dok je pet pogodaka postigao Petar Panić. Po tri su dali Miloš Mutavdžić, Stefan Stanojev i Boško Stanisavljević. Golmani su imali slab dan. Samo pet odbrana Ognjena Jovanovića, dok mladi Nikola Perić nije uspeo da zaustavi nijedan od devet udaraca.

Dubočica se prošetala Zrenjaninom, lako dobila Proleter sa 33:20 uz pet golova Andrije Atanaskovića i Miloša Pavlovića, dok su briljirali čuvari mreže sa čak 19 odbrana. Stefan Arđelan je imao 12, a veteran Miroslav Kocić sedam intervencija.

Metaloplastika je pregazila na svom terenu Jugović – 34:18. Odličan na golu je bio Darko Arsić sa 13 odbrana, dok su po pet pogodaka dali Vojislav Brajović, Mateja Dodić, Uroš Simić i Milan Dakić.

SUPERLIGA SRBIJE – 3. KOLO

Petak

Ub – Vranje 28:29 (14:17)

Subota

Proleter – Dubočica 20:33 (9:18)

Radnički Kragujevac – Vojvodina 24:29 (14:15)

Metaloplastika – Jugović 34:18 (17:8)

Nedelja

19.00: Partizan – Obilić

Ponedeljak

17.30: Crvena zvezda – Dinamo Pančevo



tagovi

RK VojvodinaRK Radnički KragujevacRukometna superligaBoris Rojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara