Žikica Milosavljević (©MN Press)
Žikica Milosavljević (©MN Press)

Žikica Milosavljević nije više trener Kragujevčana

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.06.23. | 13:43

Pomoćnika selektora Srbije Tonija Đerone na klupi Radničkog zamenio iskusni Zlatko Petronijević

Posle isteka ugovorne obaveze Žikice Milosavljevića, rukovodstvo kragujevačkog Radničkog je odlučilo da angažuje iskusnog i prekaljenog stručnjaka Zlatka Petronijevića (57), koji je ostavio značajan pečat radom u mnogim klubovima kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Okončavši igračku karijeru, Petronijević je trenerskim poslom počeo da se bavi 2000. godine u ekipi Napretka, a vodio je još i sastave Požarevca, Mokre Gore, Hanie (Grčka) i Topličanina, a oprobao se i u ženskoj konkurenciji gde je predvodio Napredak i grčki Omniluks s kojim je osvojio dve duple krune i titulu pobednika Kupa Grčke.Ž

Izabrane vesti

Bio je i na čelu ženske juniorske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u turskom Izmiru.

Drago mi je da sam postao trener izuzetno renomiranog kluba kao što je Radnički iz Kragujevca. U novoj sezoni ću se truditi da ekipa igra dopadljiv i lep rukomet. Na nama je da se dobro spremimo i pružimo dobre partije u nastupajućem šampionatu Arkus lige. Prozivka igrača je zakazana za 1. avgust i ceo pripremni period ćemo odraditi u Kragujevcu. U planu je odigravanje dovoljnog broja prijateljskih utakmica radi što boljeg uigravanja. Imamo odlične uslove za nesmetan rad i nadam se da ćemo to iskoristiti na najbolji mogući način. Na kraju, poželeo bih sreću i što bolje rezultate svima nama koji smo deo kluba“, istakao je novi šef struke Radničkog posle overe jednogodišnjeg ugovora.

Radnički je prošlu sezonu završio na šestom mestu i nije uspeo da izboru Evropu, kao godinu dana ranije, kada je Đorđe Teodorović doveo Kragujevčane na treće mesto Superlige Srbije.



tagovi

RK Radnički KragujevacARKUS ligaŽikica Milosavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara