Komentari na vest

Zlatna priča koja će da traje: Italija najavljuje dugogodišnju dominaciju

O

OdbojkaS

pre gotovo 2 godine

Svaka čast Italijanima, oduvek su bili odbojkaška sila!
H

Hmm teško

pre gotovo 2 godine

Odbojkaška sila bez ijedne olimpijske medalje u ženskoj konkurenciji i bez zlata u muškoj? Odbojkaške sile su Brazil, Rusija i Amerika i Kuba svojevremeno( 3 olimpijska zlata zaredom).
G

Gostimir

pre gotovo 2 godine

I mi smo osvojili zlato u muskoj konkurenciji na OI, a u zemskoj srebro i bronzu.
I

I tako dalje...

pre gotovo 2 godine

Baš bi bilo zanimljivo videti dal bi to uspeli bez igračica afričkog porekla, a imaju ih po nekoliko u svim kategorijama. U A timu Egonu, Sila, Nwakalor, Enweonwu, u U21 Omoruyi i mlađa Nwakalor, u U19 Ituma a i u U17 Adigwe i Allaoui. I manite se one priče rodjene u Italiji pa su Italijanke...jesu jesu kao što je Ozil Nemac ili Dua Lipa Engleskinja. U A timu još imaju i Nemicu Fahr(rodjena u Nemackoj pritom) i Bugarku Malinov.
T

Tbh

pre gotovo 2 godine

Iskoristili suspenziju Rusije...Prošlo leto u skoro svim mlađim kategorijama(muškim i ženskim) je zlato uzela Rusija, a pogotovo su im jake ekipe U17(prošle godine osvojili EP za pionirke a ta generacija su sad kadetkinje) i U19(osvojili SP za kadetkinje u Meksiku). Najveći biser svetske odbojke je Ruskinja Arina Fedorovceva. A zamislite kakva ce to odbojka biti na OI u Parizu ako im i tamo zabrane učešće(a priča se o tome), u muškoj odbojci su svakako i sad jaki a u ženskoj im tek sledi dominacija...Odavno ništa nisu osvojili u ženskoj konkurenciji(poslednji put EP 2015 i SP 2010).