Zlato za srpske strelce: Zorana Arunović i Damir Mikec najbolji u Brazilu

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.09.23. | 21:55

Veliki uspeh naše ekspedicije na Svetskom Kupu

Sjajan mesec za srpski sport dopunili su naši strelci. Zorana Arunović i Damir Mikec su u miksu vazdušnim pištoljem osvojili zlatnu medalju u Svetskom Kupu u Rio De Žaneiru.

Izabrane vesti

“Juče sam ostao bez finala za jedan krug u pojedinačnoj konkurenciji. Sada smo Zorana i ja stigli do zlata, pobedili smo veoma jake Kineze koji su nama najveći protivnici. Do kraja takmičenja u Brazilu ostalo je nadmetanje vazdušnom puškom”, priča u javljanju za Mozzart Sport Damir Mikec koji je nedavno iz Azerbejdžana, na Svetskom prvenstvu, osvojio srebrnu medalju.

Sjajni strelac kao da diže formu za Olimpijske igre naredne sezone u Parizu.

“To srebro mi je posebno drago jer sam praktično povukao nogu za velike uspehe naših sportista na velikim takmičenjima. Usledile su medalje Ivane Španović, naših gracija – odbojkašica, pa su basketaši 3x3 postali prvaci Evrope, košarkaši su uzeli srebro i Nole još jedan US Open. Stvarno rezultati za respekt, jedne, po broju stanovnika, male zemlje, a velike Srbije”, zaključuje Damir Mikec.

Inače, ovosezonska serija Svetskih kupova za strelce završava se u Rio de Žaneiru, petim turnirom u 2023. godini. Takmičenja  traje do 18. septembra, a Srbiju će ponosno predstavljati šest strelaca: Zorana Arunović, Damir Mikec,Teodora Vukojević, Andrea Arsović, Milenko Sebić i Lazar Kovačević.

Naš šef stručnog štaba i selektor za pušku, Dragan Donević, je vođa puta, a uz njega su u Brazilu i treneri Stevan Pletikosić, Goran Mikec i Jelena Arunović.

 

 


tagovi

streljaštvoDamir MikecZorana Arunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara