"Slavlje Olbleksa"
"Slavlje Olbleksa"

Zna se ko je šampion sveta: Haka preplašila Galske petlove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.10.15. | 23:38

Fantastični Novozelanđani pregazili Francusku sa 62:13 i zakazali uzbudljivo polufinale sa Južnom Afrikom

Slavlje Olbleksa

Aktuelni šampioni sveta ragbisti Novog Zelanda razvalili su Francusku sa 62:13 i zakazali zanimljiv polufinalni okršaj sa Južnom Afrikom na Svetskom kupu u ragbiju koji se održava u Engleskoj.

Izabrane vesti

Da će ovo biti njihovo veče videlo se već na poluvremenu nakon što je Džulijan Savea postigao dva eseja, a Brodi Retalik i Nehe Milner-Skuder dodali još po jedan. 

Esej Luisa Pikamola pred kraj prvog dela držao je donekle Francuze u igri, ali nakon što je početkom drugog dela ovaj igrač isključen na deset minuta, to je bio kraj ambicija Galskih petlova.

Brojčana prednost Olbleksa odmah je pretvorena u još veću prednost, Savea je zaokružio het-trik novim esejom, a na listu poentera upisali su se i Džerom Kaino, Kirijan Red i Tavera Ker-Barlov (dva).

Francuzi su se pred ovaj meč nadali da bi mogli da ponove dva najveća iznenađenja protiv Novozelanđana koje su savladali u četvrtfinalu Svetskog kupa 1999. u Kardifu, kao i u istoj fazi takmičenja Francuskoj 2007. godine, a želeli su i revanš za tesan poraz od 8:7 u finalu prethodnog šampionata sveta. 

Ipak, Novi Zeland je bio taj koji je čak deveti put savladao Francusku uzastopno i to s velikom razlikom, nakon čega je izjednačio rekord Australije od 12 uzastopnih pobeda na svetskim kupovima. Nema šta, nastupi atraktivne selekcije Stiva Hansena na ovom Svetskom kupu su daleko najimpresivniji do sada i biće teško svima koji su se nameračili da ih svrgnu sa trona. 

Naravno, trijumfu je doprinela i sjajna haka, koju su Olbleksi tradicionalno izveli pred početak meča, a koja je sigurno uterala strah u kosti Francuzima. Inače, meč je bio pravi muški, pa smo u nekoliko navrata videli tuče među rivalima na terenu, koje je glavni sudija Najdžel Ovens pravilno sankcionisao.

-------------------------------------------------------

NOVI ZELAND (29) 62

Eseji: Retalik, Milner-Skuder, Savea (3), Kaino, Red, Ker-Barlou (2); Pretvaranja: Karter (7); Kazna: Karter

FRANCUSKA (13) 13

Esej: Pikamol; Pretvaranje: Para; Kazne: Speding, Para

------------------------------------------------------

ČETVRTFINALE SVETSKOG KUPA

SUBOTA

Južna Afrika – Vels 23:19

Novi Zeland – Francuska 62:13

NEDELJA

14.00 Irska – Argentina

17.00 Australija – Škotska

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)

 

tagovi

Svetski kupRagbiNovi ZelandFrancuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara