Zoran Gajić ministar sporta

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.10.22. | 12:53

Stigla i zvanična potvrda

Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, u jutarnjem programu TV Prva potvrdio je da će biti novi ministar sporta u Vladi Republike Srbije. Pre toga vesto imenovanju nekadašnjeg selektora odbojaške selekcije na ministarsku funkciju obolodanio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.  

On će u ministarskoj fotelji zameniti legendarnog vaterpolistu Vanju Udovičića.

Izabrane vesti

“Ovlašćen sam od strane predsednika da vam kažem da je informacija da ću biti ministar sporta tačna”, rekao je u gostujući na televiziji Prva Zoran Gajić.

Na pitanje da li je imao dilemu da li da prihvati novu funkciju, odgovorio je:

Sigurno da nije bilo dvoumljenja, ako vas zove stranka koja je na vlasti i predsednik koji je jedna takva ličnost, ako vam ukazuju takvo poverenje koje je i ogromna obaveza onda tu nema puno razmišljanja. Naravno, postoji mali žal zbog odbojke i saveza, ali to neće biti problem ostaje u dobrim rukama. To neće biti problem. Moram da kažem da ću nastaviti jedan dobar rad mog prethodnika Vanje Udovičića koji je zaista fantastično radio u svojim mandatima, izvrsno samo sarađivali i mnogo nam je pomogao u svim ovim rezultatima. Jedan od odgovora o kontinuitetu rezultata leži i pomoći države, oličene pre svega u Ministarstvu omladine i sporta u ovom slučaju gospodina Udovičića, Olimpijskog komiteta gospodina Maljkovića, predsednika države i Vlade Srbije gde smo imali neverovatnu podršku, za razliku od nekih vremena kad sam bio selektor gde je bolje da ne pričam šta je sve falilo”, dodao je Gajić.

Kao selektor muške seniorske reprezentacije Jugoslavije Zoran Gajić je osvojio devet medalja – dve zlatne, dve srebrne i pet bronzanih. Tadašnje Plave vodio je do trona na Olipijskim igrama u Sidneju (2000.) kao i Prvenstvu Evrope u Ostravi godinu dana kasnije.


tagovi

Zoran GajićAleksandar Vučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara