Zorana Arunović (©Starsport)
Zorana Arunović (©Starsport)

Zorana Arunović vicešampionka Evrope

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.03.22. | 19:38

Iskusna olimpijka 19. put osvojila medalju na Evropskom prvenstvu

Zorana Arunović uvrstila je u svoje odličjima bogate vitrine još jednu medalju. Ovaj put srebrnu sa Evropskog prvenstva u Norveškom Hamaru, a ukupno 19. na šampionatima Evrope (četvrtu u pojedinačnoj konkurenciji).

U uzbudljivoj borbi za zlato u gađanju vazdušnim pištoljem, Arunovićeva se našla iza Ukrajinke Olene Kostevič, a treća je bila Silvija Štajner iz Austrije.

Izabrane vesti

Zorana je sjajno počela finalnu borbu i povela 7:1, ali je Ukrajinka uspela da se popravi i posle 11. serije povede 12:10. Usledilo je izjednačenje, ali je Kostevičeva 13. hicem bila preciznija i opet povela (14:12). Još jednom je naša takmičarka poravnala rezultat, ali je u odlučujućoj seriji Ukrajinka "ubila" 10,2 kruga, a Arunovićeva 0,2 manje.

Pored Arunovićeve u ovoj disciplini takmičile su se još dve srpske strelkinje, Brankica Zarić i Jasmina Milovanović. Prva je bila 20, a druga 45. u kvalifikacijama.

Ovo je Srbiji druga medalja već na startu Evropskog prvenstva za strelce, pošto je prethodno mlada Teodora Vukojević stigla do zlata u gađanju vazdušnom puškom.


tagovi

Zorana Arunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara