Vojislav Brajović i Veljko Čabrilo (©srl.rs)
Vojislav Brajović i Veljko Čabrilo (©srl.rs)

Žreb za EHF kup: Lak posao za Metaloplastiku, Pančevci protiv nekadašnjeg osvajača ovog takmičenja

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.10.23. | 11:33

Šapčani u trećoj rundi domaćini u prvom meču finskom PK-46. Dinamo gostuje rumunskom Minaur Baja Mareu

Osim Vojvodine, koja predstavlja Srbiju u Ligi Evrope, u međunarodnom takmičenju ostali su i Metaloplastika i Dinamo iz Pančeva. Šapčani će u dvomeču trećeg kola EHF kupa da odmere snaga sa finskim PK-46, dok će Dinamo probati da ponovi prošlosezonski uspeh protiv rumunskog Minaur Baja Marea, odlučeno je žrebom u sedištu EHF-a u Beču.

Šapčani su bolje prošli u žrebu. Ovo će timu Vladana Matića da budu prvi mečevi u Evropi. Nisu igrali prvo kolo, dok su u drugom prošli bez borbe zbog suspenzije za kiparskog šampiona Anortozis. Za mesec dana Metalopalstika je domaćin finskom PK-46 i ima ulogu favorita. Radi se o timu koji ima samo jednog stanca, Ukrajinca Ihora Skibu.

Izabrane vesti

Dinamo je dobio težeg rivala, nekadašnjeg osvajača ovog takmičenja i tima koji je jedan od favorita ove sezone u najlabijem evropskom takmičenju, Minaur Baja Mare. Prvi meč je u Rumuniji. Tim Dragana Markovića je u prve dve runde izbacio italijanski Meran i holandski Volendama. Za Baja Mare igraju čak trojica Srba, nekadašnji reprezentativac naše zemlje Stefan Vujić, a tu su i desni bek Nikola Ivanović koji je prošle sezone igrao za slovački Tatran Prešov, pre toga za Partizan, kao i bivši pivotmen Vojvodine Nemanja Ratković.

Jedan od perjanica tima je i crnogorski reprezentativac, bivši rukometaš Crvene zvezde Stevan Vujović.

Prve utakmice na programu su 25. novembra, a revanšu se sedam dana kasnije.

EHF KUP – 3. KOLO

Metaloplastika - PK-46

Minaur Baja Mare - Dinamo Pančevo



 


tagovi

EHF kupRK Dinamo PančevoMetaloplastika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara