(©CEV)
(©CEV)

Žu Ting se vraća u reprezentaciju Kine

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 18:13

Sjajna odbojkašica će pokušati da odvede tim na Olimpijske igre

Ponovo će reprezentacija Kine biti jaka - vraća se Žu Ting (29).

Iako je delovalo da je odbojkašica Skandićija završila sa nacionalnim timom, stvari su se promenile i ona će pokušati Kineskinje da odvede na Olimpijske igre. Uskoro ih čeka borba u Ligi nacija, preko koje će tražiti vizu.

Izabrane vesti

"Danas 8. aprila 2024. zvanično sam potvrdila Kineskom odbojkaškom savezu da ću se vratiti u reprezentaciju tokom Lige nacija. Jedina svrha povratka je da doprinesem da se nacionalni tim plasira na Olimpijske igre u Parizu. Potpuno sam posvećena ovom cilju", naglasila je Žu Ting.

Ona je istakla da je imala problema i sa umorom, atletskim učinkom, ali i da je doživljavala razne napade na internetu.

"Tokom prethodne dve godine moj trener Dženi Lang Ping me je više puta podsticala da se vratim u reprezentaciju i nastavim da se borim za svoju zemlju. U najtežim trenucima pomogla mi je da analiziram probleme koje imam sa telom i tehnikom... Podstakla me da pojačam kondicione treninge. Odustala sam od penzionisanja, pojačala kondicione treninge i poboljšala svoje atletske sposobnosti. Povećanje učinka mi je dalo samopouzdanje i postepeno sam se izvukla iz teške situacije".

Posle svega došlo je vreme da objavi lepe vesti...

"Osećam da su moje telo i druša spremni, pa danas želim da ozvaničim povratak u reprezentaciju i ponovo se borim za svoju zemlju. Želela bih da iskoristim ovu priliku da se zahvalim svima koji su uvek brinuli o meni, bodrili me i pomagali mi tokom ovog procesa. Potrudiću se da odigram poslednjih nekoliko mečeva italijanske Serije A lige najbolje što mogu, a onda ću ubrzano raditi na oporavku kondicije i potpuno se posvetiti treninzima i utakmicama kako bih što pre bila u reprezentativnoj formi. Moje saigračice i ja učinićemo sve što možemo da izborimo plasman na Olimpijske igre u Parizu", podvukla je u saopštenju Žu Ting.


tagovi

Ženska odbojkaška reprezentacija KineŽu Ting

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara