Lazar Kukić (©Starsport)
Lazar Kukić (©Starsport)

Zvanično: Kukić predstavljen u PIK Segedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 18:10

Srpski reprezentativac od leta u redovima mađarskog vicešampiona. Potpisao trogodišnji ugovor

Kao što smo krajem decembra objavili, Lazar Kukić je od 1. jula novi rukometaš PIK Segeda.

Zvanično je srpski reprezentativac predstavljen kao još jedno u nizu pojačanje ambicioznog kluba iz Segedina koji preuzima švedski stručnjak Mikael Apelgren. Ugovor je potpisao do 2027. godine.

Izabrane vesti

Imam velika očekivanja jer znam da mnogi žele da se Segedin bori za učešće na završnom turniru Lige šampiona. Obećavam, borićemo se za to, a svestan sam i šta znači utakmica Segedin - Vesprem, koja se s pravom može nazvati vrhunskom, kojoj se i u Evropi posvećuje posebna pažnja. Sada ne moramo dugo da čekamo da se nađemo i da obučemo plavi dres“, rekao je Kukić u video poruci iz Minhena gde je trenutno sa reprezentacijom Srbije.

Kukić je još uvek igrač rumunskog Dinama, u koji je došao prošlog leta iz Benfike sa kojom je osvojio Ligu Evrope. Sa rumunskim timom je osvojio titulu kod naših istočnih suseda. Posle isteka saradnje sa timom iz Bukurešta, nastavlja u gradu na Tisi u blizini granice sa Srbijom. Pre Dinama i Benfike, branio je boja španske La Riohe. Dete je Partizana gde se afirmisao, a sada je jedan od uzdanica španskog stručnjaka Tonija Đerone na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj gde Srbija napada drugu fazu.

Od naredne sezone na klupi Segeda sedeće švedski stručnjak Mikael Apelgren, dok će pomoćnik da bude nekadašnji Kukićev saigrač iz Benfike, Šveđanin Jonas Kalman. Klub iz Segedina ove sezone, posle odlaska dugogodišnjeg trenera, Španca Huana Karlosa Pastora, predvodi mađarsko-srpski tandem, Kristijan Karpati - Vladan Jordović. Apelgren dolazi iz švedskog Savehofa.

Naredne sezone, PIK Seged će imati potpuno novi tim. Već su, osim Kukića, kaparisani Islanđanin Janus Dadi Smarason, Norvežanin Magnus Abelvik Red, Šveđanin Tobijas Tulin, Francuz Žeremi Toto...



tagovi

Lazar KukićPik SegedRK Dinamo Bukurešt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara