Boris Rojević i Marko Vujin (©Starsport)
Boris Rojević i Marko Vujin (©Starsport)

Zvanično: Rojević selektor Orlova do 2028, Vujin direktor reprezentacije

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.02.24. | 14:22

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije na sednici Upravnog odbora dao četvorogodišnji mandat tandemu iz Vojvodine

Posle kraha na Evropskom prvenstvu u Minhenu, promene u rukometnoj reprezentaciji Srbije. Ono što smo najavili prošle nedelje, danas je dobilo potvrdu – Boris Rojević je novi selektor Srbije, a Marko Vujin direktor reprezentacije.

Tandem iz srpskog šampiona Vojvodine dobio je jednoglasno poverenje “rukometne Vlade”. Na sednici Upravnog odbora u Zrenjaninu su dobili četvorogodišnji mandat, do 2028. godine.

Izabrane vesti

Tome je prethodilo mesec i po razgovora, vaganja, ali na kraju je predsednica RSS-a Milena Delić, presekla prošle nedelje i poverenje dala mladom stručnjaku Rojeviću (44), koji je za nepunih šest godina na kormilu srpskog šampiona osvojio čak 17 trofeja.

Vrbašanin dolazi na mesto Tonija Đerone koji je napustio, sporazumnim raskidom ugovora, kormilo Orlova posle Evropskog prvenstva u Minhenu i tek 19. mesta. Bio je skoro dve godine pomoćnik španskog stručnjaka, a vodio je i juniorsku selekciju (igrači rođeni 1998. godine i mlađi).

Narednog meseca, Rojević će prvi put da okupi selekciju u prijateljskim mečevima sa Poljskom, a za nešto manje od dva i po meseca Srbiju čeka dvomeč baraža sa Španijom za plasman na Svetsko prvenstvo 2025.

Između dva kandidata UO je ukazao poverenje Borisu Rojeviću. Stručnjak koji je tri puta proglašavan za najboljeg trenera Srbije, a posle prošlogodišnjeg osvajanja EHF kupa sa Vojvodinom, proglašen je i za najuspešnijeg na Balkanu, što ga je, između svih ostalih kvaliteta i referenci, i prepručilo kao jednog od najozbiljnijeg kandidata. Značajno je i što je dve godine bio u timu kao asistent Toniju Đeroni, te je upoznat sa sistemom rada i ima jedinstvenu priliku da nastavi sa svim onim što je dobro funkcionisalo, ali i da svojim znanjem, iskustvom i energijom doprinese boljem radu i rezultatima u naredne četiri godine, jer krećemo u novi olimpijski ciklus i cilj su nam Olimpijske igre 2028. godine. Borisu i njegovim saradnicima želimo mnogo sreće i dobrih rezultata”, poručila je predsednica RSS-a Milena Delić.

18.00: (2,05) Srbija (8,00) Crna Gora (2,05)

Upravni odbor je u otvorenoj diskusiji apostrifirao maksimalnu podršku novom selektoru u radu i funkcionisanju, kao i u postavljanju zajedničkih strategija i ciljeva za napredak i nove uspehe srpske rukometne muške reprezentacije.

Vujin (39) je posle impresivne igračke karijere više od godinu i po dana potpredsednik Vojvodine zadužen za sportski sektor i uz direktora Lala Darka Jevtića je zaslužan za sve jaču Vošu, za veliki broj reprezentativaca koji dolaze na Slanu baru.

Nekadašnji as Kila i Vesprema dolazi na upražnjeno mesto direktora reprezentacije koju je na početku mandata Tonija Đerone obavljao Ratko Nikolić, dok je tu poziciju, u prethodnom periodu, doduše ne i zvaničnu, imao Aleksandar Brković, novi generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.

O sportskim postignućima Marka Vujina suvišno je govoriti, a po završetku izvrsne karijere dokazao da je čovek njegovog kalibra potreban srpskom rukometu. Svoje konekcije i međunarodno iskustvo prepoznao je kao veliku vrednost i spreman je da ih koristi kako bi reperezentacija rasla i napredovala u skladu sa evropskim i svetskim trendovima. Sigurno će svojim autoritetom i znanjem doprinositi reprezentaciji na svim poljima. U njemu smo videli spremnost da se bavi poslom koji smo mu poverili, a još je veće zadovoljstvo bilo što je bez obzira na izbor selektora, želeo da se prihvati tog posla. Drago mi je da ga posle pozicije reprezentativca, sada vidimo i u nekoj drugoj ulozi i kao i novom selektoru, Upravni odbor na čijem sam čelu želi mu sreće i uspeha u radu”, zaključila je predsednica RSS-a.



tagovi

rssBoris RojevićMarko VujinRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara