Vuk Milojević (©Starsport)
Vuk Milojević (©Starsport)

Zvezda krenula silovito u odbranu trofeja, crveno-beli prvi polufinalisti kupa

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.11.23. | 16:33

Bez većih poteškoća beogradski sastav izašao na kraj sa zrenjaninskim Proleterom

Postavljene su dve nagazne mine u četvrtfinalu, Šabac i valjevski Valis bi teoretski mogli da izbace nekoga od favorita i odu na završni turnir Kupa Srbije. Mogli su Novi Beograd i kragujevački Radnički i bolje da prođu na žrebu, ne i Crvena zvezda.

Crveno-beli su imali nedelju dana pauze, pride su izvukli zrenjaninski Proleter na žrebu i moguć ishod bio je samo jedan. Crvena zvezda je silovito krenula u odbranu trofeja, crveno-beli su bez većih poteškoća ušli u polufinale i prve sedmice decembra igraće za prvi pehar u sezoni – 20:7.

Izabrane vesti

Sve je išlo naruku beogradskom sastavu. Bio je domaćin, podigao je formu, pred mini-pauzu dobio splitski Jadran i popravio atmosferu. I to sada već postaje tradicija, jer crveno-beli upravo u periodu kada se bliži kup i za vreme njegovog odigravanja igraju najbolji vaterpolo.

Dva puta je Aleksandar Filipović u dva mandata osvajao pehar u Kupu Srbije, sada je dva koraka udaljen od odbrane trona. Iako zrenjaninski klub ima sijaset igrača koji su ponikli u Crvenoj zvezdi, Partizanu i Zemunu ili tokom karijere bili njihov deo, nisu uspeli da naprave ni najmanji problem vicešampionu Srbije.

Dobila je Crvena zevzda svaku deonicu, bila poprilično ubedljiva i praktično odradila trening za prvenstveni duel idućeg vikenda, te utakmicu sa Ferencvarošem u Ligi šampiona. Raspoloženi su bili i iskusniji i mlađi. Gavril Subotić i Nikola Bursać, kao i Vuk Milojević i Relja Danković upisivali su se među strelce u tri navrata, dok su kod Proletera podjednako efikasni bili Čabrilo i Mitrović.

KUP SRBIJE – ČETVRTFINALE:

Subota

Crvena zvezda – Proleter 20:7

19.00: Šabac – Novi Beograd

19.00: Radnički – Valis

Nedelja

11.00: Partizan – Vojvodina


tagovi

Kup Srbije u vaterpoluVK Crvena zvezdaVK ProleterAleksandar Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara