Vojislav Brajović i Mateja Dodić (©srl.rs)
Vojislav Brajović i Mateja Dodić (©srl.rs)

Zvezda se držala 30 minuta, u nastavku cunami Šapčana, sjajni Mateja Dodić

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.10.23. | 21:04

Super rukometna liga Srbije: Metaloplastika pobedila crveno-bele sa 33:28 (14:13) u pretposlednjem meču sedmog kola

Novi trener Crvene zvezde Nedeljko Matić debitovao je porazom na užarenoj klupi tima iz Ljutice Bogdana. U derbiju sedmog kola, Metaloplastika je opravdala ulogu favorita i slavila u Šapcu sa 33:28 (14:13).

Dobro se Zvezda držala u prvom poluvremenu, vodila je do finiša s golom do dva razlika. Na golu je odličan bio Nikola Radovanović, dok su ton igre u napadu davali iskusni bekovi Draško Nenadić i Miloš Bujišić, kao i nepogrešivi Viktor Matičić sa linije sedam metara. Ispromašivali su se domaćini u prvih 30 minuta, pogotovo Milan Jovanović i Vojislav Brajović.

Izabrane vesti

Posle prednosti od 12:11, usledila je mini serija domaćina od 3:0 za 14:12. Kada su jednom preokrenuli rezultat, četa Vladana Matića je u nastavku dodala gas i na kraju ostvarila laku pobedu. Sjajan je bio iskusni Darko Arsić na golu, Mateja Dodić je sa desnog krila nemilsrdno punio mrežu crveno-belih. Razigrao se i Vojislav Brajović protiv bivšeg kluba.

Već na početku drugog poluvremena, domaćini su se odlepili na +5 – 20:15 i tada je bilo jasno da bodovi ostaju u Šapcu. Metaloplastika nastavlja borbu za vrh, verovatno za drugo mesto sa Dinamom i Partizanom, dok crveno-belima ostaje borba za opstanak.

Mateja Dodić je postigao 10 od 11 golova (četiri sedmerca, bez promašaja). Vojislav Brajović je postigao osam pogodaka, Milan Jovanović pet, a Domagoj Alilović i Milan Dakić po tri. Darko Arsić je imao čak 18 odbrana. Kod Crvene zvezde je najefikasniji su bili Miloš Bujišić i Viktor Matičić sa po šest pogodaka (četiri sa linije sedam metara). Draško Nenadić i Uroš Kolundžić su pogodili mrežu po četiri puta. Nikola Radovanović je sakupio devet odbrana, a Miloš Kovačević sedam.

Utakmica je kasnila 35 minuta zbog saobraćajne nesreće u kojoj su bili učesnici sudije, pa je došlo do promene arbitara za duel u Šapcu.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 7. KOLO

Petak

Proleter – Vojvodina 18:40 (9:23)

Subota

Dubočica – Obilić 38:28 (18:12)

Jugović – Vranje 36:30 (19:14)

Ub – Radnički Kragujevac 37:34 (15:17)

Nedelja

Metaloplastika – Crvena zvezda 33:28 (14:13)

Četvrtak

18.30: Partizan – Dinamo Pančevo



tagovi

Rukometna superligaMetaloplastikaRK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara