(©Starsport)
(©Starsport)

Zvezdini teškaši pojeli Partizanov vrtić u regionalnom derbiju, sevala desnica bombardera Tankosića

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.10.22. | 20:11

Crveno-beli dobili prvi ovosezonski večiti derbi - 13:12

Zapamtio je Partizan debakl u večitom derbiju od pre dve godine u Superligi Srbije, revanširao se Crvenoj zvezdi minule kada je napravio konkurentan tim, međutim, takvo stanje nije dugo potrajalo. Finansijska kriza osudila je crno-bele na povratak u doba vrtića i okretanje ka mladim igračima, uz tek nekoliko ozbiljnih aduta, a crveno-beli su to u prvom ovosezonskom večitom derbiju maksimalno iskoristili. 

Eksploatisala je Crvena zvezda mane večitog rivala u regionalnom derbiju, kroz finese je tim Dejana Savića pokazao crvno-belima koliko su fizički i taktički daleko od zrelosti. Zaigrali su crveno-beli na najjaču kartu - na centre. Zvezdini teškaši ugurali su i loptu i Partizanovu mladost u gol, i upisali prvu pobedu u Jadranskoj ligi - 13:12 (3:2, 5:3, 3:3, 2:4).

Izabrane vesti

Sačuvali su crveno-beli ekipu, za razliku od Partizana, izvršili minimalne korekcije tokom leta. Ostali su tim koji igra spore pozicione napade, koji forsira igru preko centara. To im se nije isplatilo protiv kragujevačkog Radničkog na otvaranju regionalne lige u Kragujevcu, ali u večitom derbiju - jeste. 

Postavio je Dejan Savić igru tako da su sidraši centralne i dominantne figure, a da bekovi rade za njih. Hranili su ih loptama, spuštali na liniju dva metra do iznemoglosti, a slovački centar Lukaš Seman i kapiten Miloš Vukićević su crno-bele zatrpavali faulovima. Otvarali su prostor šuterima, povremeno i tresli mrežu, a najveći benefit je što su u ranoj fazi meča opteretili ličnim greškama Lovre Miloša

Partizan se mučio u pozicionom napadu, imao je problem da izgradi igru i probije prvu liniju odbrane. Do strele Luke Gladovića pogađao je isključivo na dva načina - iz peterca ili kontranapada. Funkcionisala je tranziciona igra, predvodnik je bio Lovre Miloš, a pored nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca, koji drugu godinu nosi crno-belu kapicu, i Luke Gladovića, jedino je Petar Smiljević - povratnik na “Banjicu” upravo iz Crvene zvezde - pronalazio pukotine u Zvezdinoj odbrani. 

Gavril Subotić (©Starsport)Gavril Subotić (©Starsport)

Sevala je levica Marka Radovića u prvom poluvremenu, efektan gol postigao je i Vuk Milojević, a Evgenija Kostrova savladao je i mladi Rodoljub Gajić. Mladi Zvezdini vaterpolisti do finiša nisu osećali pritisak, ali konstantna tri gola razlike su ih uljuljkala i od gotovog su umalo napravili veresiju. Prelep lob Dušana Vasića i niz golova Veljka Tankosića - tri puta parao mrežu - lako su mogli pasti u vodu.

Opustila se Zvezda, uknjižila je bodove i drhtala je u poslednjem minutu. Luka Gladović vratio je crno-bele u igru. Lovre Miloš realizovao je i treću kontru - sve golove postigao iz tranzicije - i Partizan je imao napad za izjednačenje. Ipak, bacili su crno-beli u bunar loptu, a Dejan Savić je završnicu ispratio sa ironičnim osmehom. Dok su slušali njegove instrukcije - plus je bio pozamašan. Kad su počeli da improvizuju - išli su iz greške u grešku.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 12:13

(2:3, 3:5, 3:3, 4:2)

Kragujevac

PARTIZAN: Kostov, Jakšić, Miloš 3, Radulović, Gak, Gladović 4, Trtović, Dimitrijević 1, Jauković, Smiljević 3, Giga, Paparić 1, Milošević, Mušikić. Trener: Korolija.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3, Gavrilović, Marković, Subotić 1, Vasić 1, Banićević, Basara, Vukićević 2, Seman 2, Milojević 1, Radović 2, Ivanović, Gajić 1, Trener: Savić.

RASPORED PRVOG TURNIRA REGIONALNE LIGE: 

GRUPA A (HERCEG NOVI)

Četvrtak

Jug - Primorac 17:7 (6:1, 4:2, 2:3, 5:1)

Petak

Jadran HN - Jug 7:15 (3:4, 1:3, 3:4, 0:4)

Subota

Primorac - Jadran HN 7:9 (3:1, 0:2, 1:3, 3:3)

GRUPA B (SPLIT)

Četvrtak

Solaris - Mornar 8:9 (2:4, 3:1, 2:2, 1:2)

Petak

Jadran ST - Solaris 8:9 (2:4, 3:1, 2:2, 1:2)

Subota

Mornar - Jadran ST 3:14 (2:4, 0:4, 0:3, 1:3)

GRUPA C (BEOGRAD)

Petak

Mladost - Šabac 14:9 (2:1, 3:1, 4:1, 5:6)

Subota

19.45: Novi Beograd - Mladost

Nedelja

09.45: Šabac - Novi Beograd 

GRUPA D (KRAGUJEVAC)

Petak

Crvena zvezda - Radnički 10:15 (2:6, 1:2, 3:4, 4:3)

Subota

Partizan - Crvena zvezda 12:13 (2:3, 3:5, 3:3, 4:2)

Nedelja

19.00: Radnički - Partizan


tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK PartizanVK Crvena zvezdaGavril SubotićMiloš VukićevićVuk MilojevićMarko RadovićDušan VasićVeljko TankosićDejan SavićMiloš KorolijaLovre Miloš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara