Dušan Nikolić (©MN Press)
Dušan Nikolić (©MN Press)

Zvezdino otvaranje sezone iz košmara: Osvojen jedan bod iz dva meča

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 19:21

Crveno-belima meru uzeo i Radnički

Početak bez ikakve dileme nije onakav kakav su u Crvenoj zvezdi priželjkivali. Crveno-beli imaju otvranje sezone iz najgorih košmara, posle dva kola su bez pobede. Spartaku iz Subotice su uspeli da uzmu bod, uveli su meč u peti set, protiv Radničkog ni toliko - 3:0 (25:17, 27:25, 25:22).

Kragujevčani su počistili beogradski sastav, samo u drugom setu dali su kakvu-takvu šansu. Ekipa Ivice Jevtića imala je priliku da vrati klackalicu u ravnotežu, da se vrati u život i propustila ju je. Radnički je izvukao set na mišiće i tog trena pukla je brana.

Izabrane vesti

Nije imala snage Crvena zvezda da uhvati priključak, konstantno je kasnila za domaćinom i u opštoj jurnjavi nije uspela da smanji razliku. Kad god bi se približila neko drugi bi iskočio, svezao nekoliko poena i odbio nalet. U više navrata su činili to Vuk Milutinović i Dejvid Krastev, kao i Nikola Goić.  

Crveno-beli su imali samo jednog izrazito raspoloženog pojedinca. Sve vredno pomena uradio je Dušan Nikolić. Osvojio je 16 poena i bio daleko najefikasniji akter susreta. Saigrači ga nisu ispratili, pa je Crvena zvezda jedna od dve ekipe sa dva poraza u domaćem prvenstvu. Druga je Starčevo, ali crveno-beli imaju jedan bod.  

Sadruige strane, Radnički je lider Superlige Srbije. Barem privremeno. Ukoliko Vojvodina dobije Mladi radnik i meč ne uđe u peti set, preuzeće štafetu. Kragujevački klub je trijumfovao u dva susreta, kao i Niš, ali su oba tima jedanoput morala u pet setova da rešavaju pitanje pobednika, pa imaju pet umesto maksimalnih šest bodova.


tagovi

Superliga Srbije u odbojciOK Crvena ZvezdaOK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara