Duhovi iz Kazanja stigli do Katara: Japanci igrali kao Nemci, Partizanov Asano ih uništio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.11.22. | 15:58

Nemačka vodila, ali Samuraji zasluženo stigli do pobede – 2:1

Ušla je u istoriju utakmica između Nemačke i Južne Koreje na prethodnom Mundijalu kao jedna od najvećih senzacija u istoriji Prvenstva Evrope. Posle poraza i „čuda u Kazanju“ Manšaft je spakovao stvari i vratio se kući posle prvog kruga. A ti azijski duhovi stigli su do Katara i ponovo zaplašili nemačku naciju. Vodio je tim Hansija Flika protiv Japana, ali je u nastavku pregažen strašnim tempom japanskih igrača u mudrim odlukama selektora Morijašija. Na kraju, bar u Kataru, fudbal nije igra u kojoj pobeđuju Nemci, nego Japanci - 2:1 (0:1).

Ulaskom Asana i Minamina Japan je postao sasvim drugačiji tim. Mleo je brzinom Nemce, pokazao da je fizički spremniji i na kraju zasluženo stigao do bodova preko Doana i mnogo puta pomenutog Asana, bez sumnje najboljeg igrača susreta.

Izabrane vesti

Kakva senzacija i kakvo čudo na Kalifa Stadionu. Dešavalo se i ranije da Nemci izgube utakmicu, ali malo ko ih tako pregazio kao hrabri Samuraji. Prosto su ih zgazili. Rezultat je mogao da bude ubedljiviji na strani Azijata da raspoložen nije bio Maneul Nojer koji je pre izjednačenja odbranio udarac Minamina. Međutim, ulazak bivšeg asa Liverpula, te nekadašnjeg člana Partizana Asana podigao je Japance na ozbiljan nivou. Igrali su kao da su kandidati za titulu. Kombinovali, pravili šanse, davali golove, igrali fudbal u napred. I postali junaci dosadašnjeg dela Mundijala, zajedno sa Saudijskom Arabijom koja je slavila protiv Argentine.

Svaki dodir Takuma Asana bio je opasan po gol Manuela Nojera. Sarađivao je sa Minaminom, stalno tražio prostor i na kraju zaslužio da postigne pogodak. Da, u tom 83. minutu izneo je Asano na leđima Šloterbeka, ušao u peterac i potom probušio Manuela Nojera. Za erupciju oduševljanja na tribinama. Za stisak ruke velikog broja fudbalskih fanova širom sveta. Japanci su zaslužili dubok naklon i da im se skine kapa do poda.

A, ništa nije slutilo da će utakmica na Kalifa stadionu biti jedna od onih koja će se pamtiti godinama. Nemci su bili bolji, kontrolisali su situaciju, dok se Japan odlučio da čeka šansu iz kontre. Čak i poveo, ali je pogodak Maede u sedmom minutu opravdano poništen zbog ofsajda.

Kako je vreme odmicalo, tako su i Nemci izgledali sve bolje. Zahvaljujući fantastičnoj borbi u defanzivi Japan je odolvao. Leteli su kao kamikaze pred svojim golom Azijati, branili mrežu energičnim klizećim startovima. I onda pali, pošto je golman Gonda bespotrebno faulirao Rauma i omogućio Gundoganu da dovede Elf u vođstvo.

Nemačka u naletu, Japan u daunu. Ko je mogao posle toga da poveruje da će Panceri biti posramljeni. U junaka dosadašnjeg dela prvenstva izrastao je japanski selektor Morijašu. Kao da je učio školu u Konverćanu. Svaki potez mu je bio zlatan. I očigledno dobro smišljen. Jer je pomalo nadobudene Nemce iznenadio Asanom, Mitomom, da bi na kraju ubrazo tim uvođenjem Minamina. Napisali smo već kako je to izgledalo kada je Japan krenuo furiozno da igra. Nemci nisu mogli da ih pohvataju.

Asano je delovao kao Mesi pored nemačke odbrane, Minamino je bio na svim ofanzivnim koordinatama, Mitoma je probijao na krilu. Mogli su Nemci da prime još koji gol.

Međutim, ofanziva evropske selekcije nije urodila plodom. Čak i odlazak Manuela Nojera na protivničku polovinu nije doneo rezultat.

NEMAČKA - JAPAN 1:2 (1:0)

/Gundogan 33p - Doan 76, Asano 83/

Stadion: Kalifa Internešnl (Al Rajan)

Sudija: Ivan Sinseros (El Salvador)

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer; Raum, Zile, Ridiger, Šloterbek; Gundogan (od 68. Gorecka), Kimih; Musijala (od 79. Fulkrug), Gnabri, Miler (od 68. Hofman); Haverc (od 79. Gece).

JAPAN (4-2-3-1): Gonda; Nagatomo (od 57. Mitoma), Itakura, Jošida, Sakai (od 75. Minamino); Tanaka (od 72. Doan), Endo; Kamada, Ito, Kubo (od 46. Tomijasu); Maeda (od 57. Asano).

SVETSKO PRVENSTVO – 1. KOLO

GRUPA E

Sreda

Nemačka - Japan 1:2 (1:0)

/Gundogan 33 pen - Doan 76, Asano 83/

17.00: (1,22) Španija (7,00) Kostarika (15,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Takuma AsanoKai HavercManuel NojerIlkaj Gundogan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara